futur de la formació taronja

Ciutadans no recolzarà un govern PSOE-Podem que «sí o sí» dependrà dels nacionalistes

Afirma que Sánchez ha de «rectificar» i pactar amb el PP i Cs per impulsar amb ells reformes i pactes d'Estat

Sobre recuperar Valls i Roldán: «El partit està obert a qui vulgui remar»

arrimadas-ciudadanos

arrimadas-ciudadanos / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha descartat aquest dilluns que el seu partit recolzi un govern format pelPSOE i Unides Podem, i ha afirmat que, segons el seu parer, en qualsevol cas acabarà depenent de les forces nacionalistes. «Aquesta coalició depèn dels nacionalistes sí o sí. Tot i que nosaltres votéssim que sí, cosa que, evidentment, no passarà, els nacionalistes porten la batuta; els nacionalistes portaran la batuta d’aquest govern faci el que faci Cs», ha argumentat en una entrevista a Antena 3.

Arrimadas, que ha anunciat la seva intenció d’intentar liderar Ciutadans després de la dimissió d’Albert Rivera fa una setmana, ha dit que el seu partit no vol que «Podem governi Espanya amb les seves mesures populistes» i tampoc desitja un govern «en mans de tots els nacionalistes, que cada vegada són més» al Congrés.

Quan li han preguntat per què Cs no va pactar amb el PSOE després de les eleccions de l’abril, si llavors podia evitar aquest escenari, la portaveu parlamentària ha recordat que el que van prometre llavors als espanyols va ser no afavorir un govern liderat pel socialista Pedro Sánchez.

A més, ha assenyalat que Cs no canvia les seves decisions per pressions externes: «Nosaltres comptem amb els recolzaments de la gent que ens vota, nosaltres no fem el que ens diuen per les trucades dels empresaris».

Acords «constitucionalistes» 

La dirigent de la formació taronja ha insistit que el president del Govern en funcions «ha de rectificar» perquè l’executiu que vol formar «no és bo per a Espanya». «Que Sánchez deixi de banda un govern amb populistes que dependrà dels nacionalismes faci el que faci Ciutadans. Que giri cap al constitucionalisme», ha reclamat, apostant per una majoria del PSOE, el PP i Cs que tindria prou diputats per aprovar lleis orgàniques.

En aquest sentit, ha defensat que el país necessita «pactes d’Estat entre les forces constitucionalistes», per exemple en àmbits com l’educació, la lluita contra la despoblació, el foment de la natalitat o el recolzament als autònoms.

Però per afavorir aquests acords i impulsar aquestes reformes, una opció que «molta gent en el PSOE voldria», «qui ha de moure’s és Sánchez», ha remarcat.

El futur de Valls

Notícies relacionades

Arrimadas ha indicat la possibilitat de reincorporar al partit el regidor de Barcelona Manuel Valls o l’exportaveu econòmic al Congrés Toni Roldán, que la formació està oberta «al talent i a les incorporacions», però no ha concretat si en el futur s’integrarien.

«El partit està sempre obert al talent i a les incorporacions. M’agradaria que qualsevol persona que vol remar pel futur d’aquest país, per un partit de centre i liberal, pugui aportar, des de la posició que sigui, dins o fora», ha assenyalat Arrimadas a Antena 3.