també villacís

Aguado fa un pas enrere i assenyala Arrimadas per liderar Ciutadans

És la persona «que més consens pot aglutinar» i la «millor preparada», segons la seva opinió

zentauroepp48456455 albert rivera ines arrimadas ciudadanos190603133720

zentauroepp48456455 albert rivera ines arrimadas ciudadanos190603133720 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha defensat que la diputada nacional Inés Arrimadas és la persona «que més consens pot aglutinar» i la «millor preparada» per dirigir el futur de Ciutadans i ha incidit que ell està «ocupat» en el Govern regional. En una entrevista a Antena 3, el dirigent autonòmic ha posat èmfasi que han passat tot just 24 hores des que van rebre internament «el cop» de la renúncia del seu president, Albert Rivera, i encara estan afectats, però en política «s’han de continuar fent passos».

Aguado ha revelat que aquest dilluns va parlar amb ella i li va traslladar tot el seu recolzament perquè considera que «el més natural i el més necessari per al partit» és que ella assumeixi aquesta responsabilitat. En aquest punt, ha recordat que ara van a un congrés del partit on han «de sortir reforçats». A més d’Arrimadas, també havia sonat Begoña Villacís, vicealcaldessa de Madrid, i el mateix Aguado com a possibles substituts de Rivera. Villacís també es despenjava de la carrera successòria, assegurant que Arrimadas és, «per successió natural», la persona que «té tots els consensos» per succeir Rivera. Així mateix, ha destacat que «és una icona de la resistència a Catalunya, dels drets civils i socials de la majoria silenciada».

TambéLuis Garicano, el líder de Ciutadans a l’Eurocambra, ha apostat per Arrimadas, ja que la portaveu parlamentària podria unificar la formació perquè tothom respecta la seva «talla i lideratge». «Seria la persona ideal», ha admès.

Més crític, l’eurodiputat i exmembre de Ciutadans, Javier Nart, ha assenyalat que el partit ha d’iniciar una nova etapa menys personalista. «Tornem al bucle si pensem que les persones són la solució i el sistema que hagi de canviar», ha assenyalat preguntat per Inés Arrimadas.

El futur de Ciutadans

La situació del partit taronja després de la marxa de Rivera ha provocat que alguns dels seus representants polítics sortissin a la palestra per valorar la situació. Garicano ha assenyalat que Ciutadans és un partit que «té futur sense Albert Rivera», després que el president taronja anunciés la seva marxa després de la patacada electoral en els comicis de diumenge.

«No només té futur, sinó Ciutadans és més important que mai i estic segur que tornarà», ha assenyalat Garicano en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, mostrant-se convençut que la formació superarà aquesta situació després de quedar-se en només 10 escons.

Marín i el Govern andalús

Notícies relacionades

El líder de Ciutadans a Andalusia i vicepresident de la Junta, Juan Marín, ha assegurat aquest dimarts que, en «absolut», la important pèrdua de vots i escons que ha patit el seu partit en les eleccions generals afectarà el Govern andalús, on PP-A i Cs formen coalició, mentre ha responsabilitzat el PSOE de l’ascens de Vox.

En les entrevistes a la cadena SER i a Canal Sur Radio, Marín ha assenyalat que les eleccions nacionals «res tenen a veure» amb unes eleccions autonòmiques o municipals ni el seu resultat ha d’afectar els pactes que hi ha en comunitats autònomes o en ajuntaments entre PP i Cs.