euroordre

El jutge deixa en llibertat Ponsatí

El tribunal d'Edimburg no li retira el passaport a l'exconsellera després de la reactivació de l'ordre europea de detenció

La pròxima vista sobre el cas tindrà lloc el 12 de desembre

zentauroepp50896620 ponsati191114125116

zentauroepp50896620 ponsati191114125116 / NEIL HANNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tribunal d’Edimburg (Escòcia) ha deixat aquest dijous en llibertatl’exconsellera de la Generalitat Clara Ponsatí, sense imposar-li tampoc la retirada del passaport. Ponsatí s’havia entregat aquest matí a la Policia d’Edimburg (Escòcia) acompanyada del seu advocat Aamer Anwar, després de la reactivació del’ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició per l’1-O. La pròxima vista sobre el cas serà el 12 de desembre.

Ponsatí s’ha entregat a les dotze tocades (11.00 hores hora local) a l’oficina de Policia de St. Leonard d’Edimburg, després que el Regne Unit acceptés tramitar la nova ordre de detenció europea pel presumpte delicte de sedició en relació amb la seva participació en l’organització de l’1-O.

L’advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, que farà més declaracions quan Ponsatí hagi comparegut davant de la justícia, ha explicat als mitjans abans que la consellera s’entregués voluntàriament que Espanya «abusa del procés d’extradició», i ha recordat que a Escòcia no existeix el delicte de sedició

Notícies relacionades

La defensa de Ponsatí ha assegurat que rebutja el càrrec de sedició, pel qual pot arribar a ser condemnadafins a 15 anys de presó, i han valorat que «més de dos milions de votants catalans creuen que aquesta ordre és un intent sistemàtic de criminalitzar la lluita per la independència».

L’Agència Nacional Contra la Delinqüència del Regne Unit ha acceptat tramitar l’euroordre contra la dirigent independentista després de rebre els aclariments de l’instructor del Suprem Pablo Llarena.