Debat electoral d'avui: Hora i on veure'l per TV

Serà l'únic debat entre els principals candidats a la presidència en les eleccions generals del 10 de novembre del 2019

zentauroepp47866640 graf6316  madrid  23 04 2019   los candidatos a presidir el 190423221208

zentauroepp47866640 graf6316 madrid 23 04 2019 los candidatos a presidir el 190423221208 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’acosten les quartes eleccions generals en quatre anys i, per tant, avui tindrà lloc el clàssic debat electoral que enfronta els principals candidats a la presidència del Govern. Per això, queda recollida aquí tota la informació sobre quan, on i com serà el debat.

¿Quan és el debat electoral? 

El debat a cinc tindrà lloc avui 4 de novembre i serà gravat i retransmès al palau de la Casa de Cristal de la Casa de Campo de Madrid a les 10 del vespre.

¿On es podrà veure?

El debat dels principals candidats a la presidència del Govern es podrà veure per TVEAntena 3 i les cadenes de televisió autonòmiques que ho decideixin. 

¿Qui hi participarà?

Aquesta vegada, passa de ser un debat a quatre a l’abril a un debat a cinc davant d’aquestes noves eleccions, que compta amb la presència de Pablo Iglesias (Unides Podem), qui obrirà la ronda i tancarà el debat, seguitd’Albert Rivera  (Ciutadans), Santiago Abascal (Vox), Pedro Sánchez (PSOE) i Pablo Casado (PP). El president de la formació d’ultradreta participarà per primera vegada en el clàssic debat electoral, ja que a l’abril la Junta Electoral Central va impedir la seva presència per tenir menys representativitat que altres partits que anteriorment havien presentat un recurs.

¿Qui moderarà el debat?

Atresmedia TVE han apostat per compartir la tasca de moderar el debat. Atresmedia posaràVicente Vallés, presentador de ‘Noticias 2’ i la televisió pública, la reconeguda presentadora Ana Blanco.

¿Com serà el debat?

El representant d’Unides Podem, Pablo Iglesias, arrencarà i tancarà el debat, segons ha dictaminat un sorteig, per la qual cosa començarà amb la intervenció introductòria i serà l’últim en protagonitzar el minut d’or final.

Notícies relacionades

El debat a cinc es dividirà en cinc blocs: el primer tractarà sobre la cohesió d’Espanya i l’obrirà l’actual president en funcions, Pedro Sánchez. El segon estarà dedicat a la política econòmica i l’inaugurarà Iglesias. El de política social i igualtat l’arrencarà Rivera; el quart bloc, que tractarà sobre qualitat democràtica, serà estrenat per Casado, i el cinquè i últim bloc, sobre política internacional, l’obrirà Abascal.

Els aspectes rellevants del debat s’han decidit mitjançant un total de quatre sortejos que determinaven la posició de cada candidat al plató, la intervenció inicial, l’obertura de cada bloc i el minut d’or com a tancament final.