La sentència del procés

CaixaBank adverteix de l'impacte econòmic i social si es cronifica la violència a Catalunya i demana «erradicar-la»

El conseller delegat lamenta les protestes contra el banc, però mostra el seu respecte per les opinions pacífiques

Gonzalo Gortázar confia que hi haurà un govern estable després de les eleccions del 10-N

zentauroepp50671159 valencia 31 10 2019  econopm a  caixabank resultados  el con191031111142

zentauroepp50671159 valencia 31 10 2019 econopm a caixabank resultados el con191031111142 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

L’impacte dels episodis de violència que s’han viscut a Catalunya després de la sentència del procés ha sigut fins ara localitzat, segons CaixaBank, però el banc ha advertit que s’ampliarà en el cas que es cronifiqui, i ha dit que la prioritatha de ser erradicar-la. 

«La violència no ajuda, i la prioritat és que sigui erradicada, perquè aquests episodis no afavoreixen ni els barcelonins, ni els catalans ni els espanyols», ha explicat Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l’entitat, en la presentació de resultats del tercer trimestre.

El directiu va dir que la inestabilitat dels últims anys «no ajuda el creixement», però ha assenyalat el salt que suposa la violència, que, segons ha apuntat, ja ha tingut «un impacte en determinades indústries com el turisme, l’hostaleria i el comerç a la menuda, però l’important és que no es cronifiqui».

«A ningú li agraden episodis de violència, però l’impacte seria si es manté en el temps. Volem pensar que no serà així, però caldrà veure-ho», ha assegurat. El directiu ha apuntat que aquests costos no serien només per a les entitats afectades, sinó per a tota la societat».

Gortázar ha assenyalat que l’impacte a les seves oficines ha sigut com el dels «comerços de la zona» que ha concentrat aquests episodis. 

«No són magnituds rellevants per a CaixaBank, però per als clients que hi volen anar és un impacte i mirem de protegir-los i que continuï l’activitat. L’activitat de CaixaBank no s’ha vist aturada», ha assenyalat abans d’assenyalar que han pogut reparar els desperfectes que van patir algunes oficines.

Tsunami

Gortázar ha parlat també del fet d’haver sigut assenyalats per associacions com Tsunami Democràtic com a «finançadors de la repressió» i ha apuntat que no són «l’única empresa afectada».

«No són justificades ni positives per trobar una solució, però no podem fer res més que respectar tot el que estigui dins del món de la no-violència. Crec que no ajuda, que no aporta i esperem convèncer aquells que ens creuen part d’alguna cosa que no som. Som una entitat de serveis financers amb una important part de responsabilitat social», ha apuntat Gortázar, que ha assenyalat que, «si són pacífiques, hem de respectar qualsevol opinió».

Govern estable

Gortázar ha analitzat també les imminents eleccions, ha dit: «Òbviament, és important que tinguem governs després. Més que preocupació, el que tinc és confiança en què n’hi haurà, perquè és un clam de la societat». 

Notícies relacionades

«És una pena que no hagi sigut després de les primeres, però serà ara perquè la societat ho necessita», ha subratllat. 

«Tota la societat, també la classe política, siguin els resultats que siguin, la seva primera obligació és dialogar per trobar un govern per a Espanya», ha destacat.