Manifestació a Barcelona per la «repressió» contra els joves: «Els nostres fills no es toquen»

A primera fila de la manifestació ha desfilat el cantautor Lluís Llach, que ha sigut l'encarregat de llegir el manifest final a la plaça de Sant Jaume

GRAFCAT6714. BARCELONA, 24/10/2019.- Centenares de personas, la mayoría estudiantes, profesores, padres y madres de alumnos se manifiestan en Barcelona convocados por el Sindicat d’Estudiants, en una protesta a la que se han adherido otros sindicatos y colectivos soberanistas, para expresar su rechazo a lo que consideran  represión contra los jóvenes por parte de la policía.EFE/ Jesús Diges

GRAFCAT6714. BARCELONA, 24/10/2019.- Centenares de personas, la mayoría estudiantes, profesores, padres y madres de alumnos se manifiestan en Barcelona convocados por el Sindicat d’Estudiants, en una protesta a la que se han adherido otros sindicatos y colectivos soberanistas, para expresar su rechazo a lo que consideran represión contra los jóvenes por parte de la policía.EFE/ Jesús Diges / Jesús Diges (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Centenars de persones, la majoria, estudiants, professors i pares i mares d’alumnes, es manifesten a Barcelona convocats pel Sindicat d’Estudiants (SE), en una protesta a què s’han adherit altres sindicats i col·lectius sobiranistes per expressar el seu rebuig del que consideren «repressió contra els joves» per part de la policia.

[Seguiu aquí totes les notícies sobre l’actualitat de la sentència, en directe]

La manifestació, encapçalada per una pancarta sota el lema «Pels drets i les llibertats, ja n’hi ha prou de repressió ¡No toqueu els nostres joves!», té el recolzament del sindicat de professors USTEC i la intersindical SCS i CAU-IAC, i també de la CGT, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Docents per la República, la FAPAC, el Col·lectiu de Mares i Àvies per la República (MAR) i la sectorial d’Educació de l’ANC.

A primera fila de la manifestació ha desfilat el cantautor Lluís Llach, que a més ha sigut l’encarregat de llegir el manifest final a la plaça de Sant Jaume.

La manifestació d’aquesta tarda / Acn

També ha estat a primera fila el Col·lectiu de Mares i Àvies per la República (MAR), abillades amb un mocador vermell al coll, que han decidit que sigui el seu element identificador, i amb pancartes amb el lema: «Els nostres fills no es toquen».

Els concentrats han corejat consignes com: «Són valents, no són violents», en al·lusió als joves que van protagonitzar les protestes de la setmana passada. A més, han portat cartells en què es pot llegir: «Martí, llibertat», amb referència a un dels detinguts durant els disturbis de la setmana passada; «Només el poble salva el poble», o «Traieu les urpes dels nostres fills».

Criminalització dels joves

Representants del SE han expressat el seu rebuig del que consideren una «criminalització» dels joves i la repressió policial i han criticat els mitjans de comunicació, que acusen de presentar els joves com si fossin «violents, encaputxats o, fins i tot, terroristes».

En el manifest que Llach llegirà al final de la manifestació, els convocants han recordat que a Catalunya s’han manifestat centenars de milers de persones pacíficament durant els últims anys «en defensa dels drets i llibertats del nostre poble».

Notícies relacionades

En contraposició, consideren «embogida la resposta dels aparells policials de l’Estat i autonòmics i de la judicatura» i ho qualifiquen de «repressió digna d’un Estat autoritari» amb «detencions arbitràries i presons provisionals injustificades».

Segons els manifestants, tot això té per objectiu «terroritzar, coartar la llibertat d’expressió, el dret a la protesta i l’exercici dels drets fonamentals».