Everybody's land

La JEC suspèn l'anunci del Govern per reforçar la seva imatge exterior en plena crisi catalana

La campanya, en la qual havien participat bona part dels ministres, havia sigut denunciada per Junts per Catalunya

video-extranjeros-castellano / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Diari / Agències

La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat suspendre la campanya institucional 'Spain, Everybody's Land' ('Espanya, la casa de tots') que ha engegat el Govern per contrarestar les acusacions dels independentistes per la sentència del procés. L'organisme arbitral conclou que aquests anuncis «trenquen» el deure de neutralitat que s'exigeix als poders públics en període electoral.

La campanya, en la qual havien participat bona part dels ministres, havia sigut denunciada per Junts per Catalunya recordant que la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) obliga a la neutralitat dels poders públics en període electoral i limita al mínim les campanyes de publicitat institucional.

El Govern estava de campanya. Ho vam denunciar la Junta electoral central. Vam demanar que és retirés per electoralisme. Adjuntem la Resolució de la JEC en què ens donen la raó. Acorden la suspensió temporal de la difusió del vídeo durant el període electoral. pic.twitter.com/5xyBgwY9RX— Laura Borràs (@LauraBorras) October 18, 2019

Precisament aquestes limitacions del període electoral van motivar a l'abril la multa que la JEC va imposar al president de la Generalitat, Quim Torra, per penjar els llaços grocs i cartells en favor dels presos del procés.

Diferències entre Espanya i Escòcia

Notícies relacionades

L'Executiu en funcions va portar a terme dimarts aquesta campanya que té com a protagonista sis estrangers residents a Espanya, entre els quals hi ha una dona escocesa que, a més d'elogiar la qualitat de vida espanyola, afirma: «Catalunya i Escòcia són històries molt diferents, vull subratllar això».

Després del vídeo de dilluns, en què diversos ministres elogiaven la democràcia espanyola en diferents idiomes, les protagonistes d'aquest vídeo eren «històries reals» relatades en anglès per sis ciutadans que surten identificats pel nom i la bandera del seu país, l'escocesa en el cas de Dawn, la dona que obre el muntatge de poc menys de dos minuts.