EL DILEMA DEL PROCÉS

'La força de la gent', la cançó del Tsunami Democràtic

Una vintena d'artistes catalans, de Lax'n'Busto a Els Catarres passant per Els Pets i Buhos, interpreten el tema impulsat per la plataforma independentista

tsunami

tsunami

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vintena d’artistes catalans de grups com araEls Catarres, Lax’n’Busto, Buhos, Gossos, Els Pets i l’Elèctrica Dharma han interpretat ‘La força de la gent’, la cançó que ha impulsat Tsunami Democràtic a les portes de la sentència del judici de l’1-O. L’objectiu de la peça és reivindicar que davant de la «situació d’injustícia insostenible» que viuen els polítics independentistes presos, la «solució imparable és la força de la gent».

Han prestat la seva veu per cantar aquesta peça col·lectiva, que Tsunami Democràtic ha difós a les xarxes aquest divendres, Pemi Fortuny (Lax’n’Busto), Montse Castellà, Esteve Tortosa (Auxili), Eric Vergés i Roser Cruells (Els Catarres), Paula Giberga (La Folie), Guillem Solé (Buhos), els germans Joan i Lluís Fortuny (Elèctrica Dharma), Gemma Humet, Joan Reig (Els Pets), Nerea Bassart, Cesk Freixas, Albert Garcia (Itaca Band) i Natxo Tarrés i Roger Farré (Gossos).

Notícies relacionades

El tema és obra del guitarrista de Lax’n’Busto Pemi Rovirosa i ha sigut produïda per ell mateix i per Arturo Torres. S’ha gravat amb Joan Reig a la bateria, Dani Peña al baix, Adrià Farré als teclats, Pemi Rovirosa a les guitarres, Xavi de la Salud a les trompetes i Kike Ordax als saxos i la flauta.

En el videoclip de la cançó, a més dels artistes, apareixen imatges del referèndum de l’1-O i de les principals mobilitzacions independentistes dels últims anys. Els creadors del vídeo també han afegit imatges de manifestacions feministes, en favor de l’acollida de refugiats i contra les retallades socials.