Errejón posarà la seva foto a les paperetes de Més País, com ja va fer Iglesias

El candidat madrileny mira d'evitar que la gent no el voti per desconèixer quin és el seu partit

Quan va ser cap de campanya de Podem en les europees del 2014 va utilitzar aquesta mateixa estratègia

zentauroepp42997908 madrid 19 04 2018 politica rueda de prensa del secretario ge190130154357

zentauroepp42997908 madrid 19 04 2018 politica rueda de prensa del secretario ge190130154357 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Més País va néixer fa poc més d’una setmana i Íñigo Errejón sap que de cara al 10-N té un hàndicap, liderar un projecte pràcticament desconegut i que, de moment, no té decidit en quines circumscripcions es presentarà. Per compensar la balança, el polític madrileny ha decidit posar una fotografia seva a les paperetes electorals. D’aquesta manera, Errejón pretén que els ciutadans identifiquin d’un primer cop d’ull quina és la seva candidatura. 

La tàctica de col·locar una fotografia en primer pla del candidat ja la va utilitzar Podem en les eleccions europees del 2014. Aquella primera campanya electoral en què es presentaven per primera vegada els morats va estar dirigida per Errejón, que, durant molt de temps, es va encarregar de l’estratègia política del partit. 

Així, segons ha pogut saber Europa Press, la fotografia d’Errejón serà present, de moment, als col·legis electorals d’aquelles províncies on Més País i Equo es presentin en coalició. De moment serien MadridMúrcia Astúries, a l’espera que es confirmi Barcelona. A més, l’aliança firmada amb els ecologistes recull que tindran presència a la CorunyaBiscaia,  Las PalmasPontevedraSevillaMàlagaCadis, Granada i Santa Cruz de Tenerife. El nom serà Més País-Equo, tret d’Andalusia, que serà Més País-Més Andalusia. No obstant, encara no semblen haver decidit si fer el pas a tots aquests territoris. 

Després del 10-N

Notícies relacionades

L’acord de coalició assolit assenyala que després del 10-N es crearan un òrgan col·legiat per a la direcció i coordinació de l’aliança que es coneixerà com a Comissió de Coordinació, i que estarà formada per un membre d’Equo i tres de Més Madrid. En aquest sentit, una vegada quedi conformat el grup parlamentari, Equo s’ha garantit un lloc en la direcció del mateix.

En el cas del pacte amb Compromís, s’estipula que l’òrgan col·legiat per a la direcció de la coalició estarà format per tres membres de Compromís i tres de Més País. A més, les dues formacions es comprometen a formar un grup parlamentari confederal, en el qual als valencians els correspon la suplència de representació.