MOBILITZACIÓ A LA TARDOR CALENTA

Buch puntualitza l'ús del gas pebre pels Mossos

El conseller assegura que «hi ha hagut un error comunicatiu»

buch / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha reconegut que «hi ha hagut un error comunicatiu» sobre els recursos, com el gas pebre, que podrien fer servir els Mossos d’Esquadra a protestes com les previstes després de la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O.

En una entrevista al 3/24, ha explicat que la voluntat del cos era ser transparents i explicar el reforç que hi ha hagut en matèria de mediació, però «comunicativament se n’ha anat cap a un altre costat».

A la pregunta sobre el possible ús de gas pebre en manifestacions, el conseller ha afirmat que el seu ús és excepcional i que està autoritzat pel Parlament, i ha afirmat que l’objectiu és «guardar la força com a últim recurs».

Notícies relacionades

Ha assegurat que la pràctica ‘carrusel’, que consisteix a dispersar manifestacions amb furgonetes a gran velocitat, «s’ha d’eliminar», tot i que ha afirmat que és una estratègia davant de fets molt greus o excepcionals.

Buch s’ha obert a fer una «taula de diàleg» amb diputats del Parlament, periodistes i entitats en defensa dels drets humans en el marc de l’estratègia de transparència de la policia catalana.