avís del partit morat

Podem condiciona la investidura de Sánchez a entrar en un Govern de coalició

Noelia Vera qualifica d'"inestable" l'opció d'un govern socialista en solitari

podemos condiciona la investidura de sanchez a entrar en un gobierno de coalicion / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Podem manté la seva exigència d’entrar en un Govern de coalició per permetre que la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, tiri endavant. Asseveren que si s’asseuen a parlar amb el PSOE serà per negociar un acord de "Govern integral" que inclogui programa però també repartiment de competències.

A falta d’un dia perquè el PSOE presenti un document programàtic de 300 mesures en les quals inclou algunes de les promeses electorals dels morats, la portaveu de Podem, Noelia Vera, ha apressat els socialistes a començar els contactes com més aviat millor i els ha advertit que un Govern en solitari del PSOE generaria un Executiu "dèbil i inestable".

"Si ens asseiem a parlar amb el PSOE és per parlar de Govern integral que inclogui programa i que inclogui estructura de Govern", ha respost Vera a la pregunta de si s’asseurien amb els socialistes a negociar en cas que els truquessin per parlar d’un acord programàtic.

En aquest sentit, des de la formació d’Iglesias incideixen que, ja que no han rebut notícies dels socialistes a l’agost, i ja que tot apunta que les trobades poden començar la segona setmana de setembre, intueixen que o Sánchez ha decidit anar a eleccions o "pensa negociar-ho tot en 48 hores".

Per Podem, això últim "no és responsable", ja que en dos dies és difícil arribar a un acord de Govern "extens" com ha de ser el d’una coalició. "Esperem que s’avanci, que ens reunim amb els punts en comú del juliol i puguem arribar a un consens", ha assegurat Vera.

Garzón, de "facilitador" 

Notícies relacionades

El coordinador federal d’Esquerra Unida (IU), Alberto Garzón, admetia hores abans que el seu rol en la negociació d’investidura com a membre del grup confederal d’Unides Podem continua sent de "facilitador", malgrat que no confia que el PSOE tingui "voluntat" per pactar un acord.

Garzón ha al·ludit al recés que IU va demanar minuts abans de la votació d’investidura del juliol passat perquè el PSOE pogués considerar la proposta que el líder de Podem, Pablo Iglesias, va fer des de l’escó, sol·licitant les polítiques actives d’ocupació. "Si no accepta un temps extra necessari en qualsevol negociació, perquè no sempre surt com un vol des del principi, a mi em trasllada un missatge: que no hi estaven interessats i havien trobat una manera d’escapar", ha afegit.