PLATAFORMA DE DRETES

El PP obre les portes a Vox per integrar la coalició Espanya Suma

Busca estendre la fórmula de Navarra Suma a altres comunitats autònomes per fer front a la fragmentació del vot

zentauroepp48897991 combo190702141739

zentauroepp48897991 combo190702141739

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Cuca Gamarra, vicesecretària de Política Social del PP i fins aquest any alcaldessa de Logronyo, no veu cap inconvenient en el fet que Vox formi part d’Espanya Suma, la coalició que està plantejant el PP per fer front a la fragmentació del vot de centredreta, seguint la mateixa estratègia que van utilitzar a Navarra el 28 d’abril.

"Vox és un partit constitucionalista i no veig inconvenient en el fet que formi part d’aquesta proposta; està oberta als partits constitucionalistes per fer front a la fragmentació", ha reconegut Gamarra en una entrevista a Cadena SER.

La dirigent del PP considera positiu repetir la fórmula de Navarra Suma –la coalició electoral formada pel PP, UPN i Cs– a nivell nacional si es produeix una repetició electoral per aglutinar tot el vot de la centredreta i obtenir millors resultats a les urnes.

"El plantejament que hem fet té el seu reflex a Navarra Suma i en principi el model és amb Ciutadans perquè ja hi ha hagut una experiència", ha manifestat Gamarra, que no descarta la integració dels d’Abascal. "Vox pot perfectament participar-hi, però encara no ha format cap coalició amb el PP en eleccions prèvies", ha explicat.

"Galícia Suma és el mateix PP"

En aquest sentit, el PP està estenent la fórmula a altres comunitats autònomes, com ara GalíciaCeuta Melilla, on ja s’han registrat les marques Galícia Suma o Melilla Suma, per reagrupar tots els vots de centredreta després de la repercussió en les passades eleccions del 26 de maig, en què alguns territoris van obtenir menys escons.

No obstant, s’ha referit en concret al cas de Galícia i ha recordat que en aquesta comunitat autònoma el PP té majoria absoluta: "A Galícia estem parlant d’un PP amb majoria absoluta i evidentment allà ja és Galícia Suma el mateix PP".

Evitar la fragmentació

Notícies relacionades

"Evidentment la fragmentació ha tingut un cost important a La Rioja, però, si no s’hagués produït aquesta fragmentació, el centredreta estaria governant allà", ha manifestat l’exalcaldessa de Logronyo, que considera que la victòria del PSOE a l’ajuntament i a la Comunitat Autònoma de La Rioja ha sigut fruit de la fragmentació.

Així mateix, ha insistit a crear una plataforma a altres territoris espanyols per reagrupar el vot d’aquestes forces i millorar el resultat electoral. Amb tot, Gamarra considera que, si el PP i Ciutadans s’haguessin presentat junts a les eleccions generals, haurien obtingut majoria absoluta al Senat i "probablement" al Congrés. "Estic convençuda que als votants de centredreta els sembla molt interessant buscar un instrument per fer arribar aquestes forces al Govern", ha conclòs.