ENTREVISTA EN EL DIARI 'MENORCA'

Valls «Casado i Rivera haurien d'haver deixat governar el PSOE»

El regidor a l'Ajuntament de Barcelona creu que el líder de Cs s'hauria d'haver abstingut en la investidura

L'ex primer ministre de França coincideix amb el Rei en la necessitat d'evitar noves eleccions generals

zentauroepp48696976 valls190619113201

zentauroepp48696976 valls190619113201 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El regidor a l’Ajuntament de Barcelona i ex primer ministre de França Manuel Valls, ha afirmat, en una entrevista del diari 'Menorca', que "[Pablo] Casado i [Albert] Rivera haurien d’haver deixat governar el PSOE". Valls afegeix que “Ciutadansha comès un error estratègic a l’oposar-se d’aquesta manera tan radical i contundent, perquè hauria pogut articular una sòlida majoria parlamentària, de naturalesa social, liberal i demòcrata, amb el Partit Socialista. Insisteixo, en lloc de bloquejar, deixar governar, perquè són molt més importants els interessos de l’Estat que les estratègies de partit”, afirma.

Valls afegeix en aquest sentit que Albert Rivera s’hauria d’haver abstingut en la investidura dePedro Sánchez. I explica que al febrer va dirigir "una carta oberta" a Sánchez, Pablo Casado i Rivera, a qui va demanar "voluntat i generositat per pactar".

Notícies relacionades

Espanyanecessita governabilitat i estabilitat, cosa que significa que no podem deixar el Govern de la nació en mans d’extremistes i populistes; no és possible que Espanya sigui governada per nacionalistes i separatistes. Aquests tres partits tenien l’obligació d’assolir acords d’Estat. Això no significa governar junts en un mateix Executiu", assenyala.

Coincidència amb Felip VI

En l’entrevista, Valls afirma que comparteix les paraules del reiFelip VIsobre la necessitat d’evitar unes noves eleccions generals: “Felip VI expressa el que pensa la gran majoria d’espanyols, que desitja i reclama un acord abans de la convocatòria i celebració d’altres eleccions generals. Hem d’afrontar molts reptes molt urgents, com la construcció d’Europa, crisi econòmica, immigració,Catalunya... Necessitem amb urgència solidesa institucional, responsabilitat política i sentit d’Estat”.