María Chivite pren possessió com a presidenta del Govern de Navarra

zentauroepp49347428 chivite190806115125

zentauroepp49347428 chivite190806115125 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts

La socialista María Chivite ha pres possessió aquest dimarts com a presidenta del Govern de Navarra en un acte celebrat al Parlament foral davant de la presència de més de 200 convidats.

L’acte de presa de possessió de la nova presidenta, que pren el testimonid’Uxue Barkos  (Geroa Bai), ha començat a les 11.30 hores a l'atri de la Cambra amb la interpretació de l’himne de Navarra a càrrec de la banda de trompetes i timbals del Govern foral.  Seguidament, el secretari segon de la Mesa del Parlament, Maiorga Ramírez (EH Bildu) ha donat lectura al Reial Decret de nomenament de la presidenta de la Comunitat foral.

A continuació, María Chivite ha promès el càrrec, davant del president del Parlament, amb la següent fórmula: "Prometo per la meva consciència i honor respectar, mantenir i millorar el Règim Foral de Navarra, acatar la Constitució i les lleis i complir fidelment les obligacions del meu càrrec de presidenta de la Comunitat foral". Després d’aquest moment, ha rebut un calorós i prolongat aplaudiment dels presents.

Ábalos i Urkullu

En representació del Govern central, han assistit a l’acte de presa de possessió de la nova presidenta socialista el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

També hi és present el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, a més de les principals autoritats de la Comunitat foral i representants del món empresarial, acadèmic o judicial, així com familiars i companys de la nova cap de l’Executiu foral. 

Tercera dona

Notícies relacionades

Chivite és la tercera dona a ostentar la presidència de Navarra i la tercera dirigent socialista a dirigir l’Executiu. Divendres passatva ser investida presidenta en segona votació per majoria simple amb el recolzament de PSN, Geroa Bai, Podem i Esquerra-Ezkerra i l’abstenció de part del grup d’EH Bildu. 

La líder dels socialistes navarresos arriba al Govern després de l’acord programàtic de legislatura que ha pactat amb Geroa Bai, Podem i I-E, amb els quals suma 23 escons dels 50 de la Cambra. Presidirà un govern de coalició format per PSN, Geroa Bai i Podem, ja que I-E va declinar formar-ne part.

Temes:

Navarra