INVESTIDURA AUTONÒMICA AMB ECOS DE L'ESTATAL

Chivite, nova presidenta de Navarra amb l'abstenció de Bildu

chivite

chivite

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

María Chivite és des d’aquest divendres la nova presidenta de Navarra. No hi ha hagut sorpresa i la candidata socialista ha sigut investida amb els 23 vots del PSN, Geroa Bai, Podem i Esquerra-Ezkerra i l’abstenció de Bildu. El PP i Ciutadans han tornat a carregar contra el PSOE per aconseguir el poder amb l’ajuda de l’esquerra 'abertzale', assenyalant que aquest fet impedeix que ells facilitin una eventual investidura de Pedro Sánchez.

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha defensat Chivite de les acusacions d’haver pactat amb Bildu per convertir-se en presidenta foral. Ho ha fet negant tal afirmació i remarcant que l’esquerra 'abertzale', que sí que formava part de l’Executiu anterior de Geroa Bai, ja no serà en el que presideixi la socialista. "Abans sí que hi era i ningú s’escandalitzava", ha dit després de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Notícies relacionades

Celaá ha afirmat que el PSN és "coherent absolutament" amb la línia marcada pel PSOE en relació amb els pactes amb independentistes. "No pacta amb cap independentista i la resta de forces polítiques ho saben", ha emfatitzat.

Otegi lamenta el "postureig"

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat l’abstenció com un "un exercici de responsabilitat" i ha criticat, a més, l’"actitud" del PSN que, segons el seu parer, "no és ni assenyada ni responsable perquè en aquest país tots parlem amb tots i tothom ho sap". Segons ha afirmat, "no hi ha" cap partit polític amb el qual EH Bildu no hagi parlat" en els últims anys. "Jo fa 30 anys que parlo amb el Partit Socialista. M’he reunit amb el senyor José Luis Rodríguez Zapatero i va dir que jo era un home de pau. El gran problema de la política és que es mou entre el políticament correcte i el postureig", ha rubricat.