TENSIÓ EN L'INDEPENDENTISME

Joan Tardà avisa l'ANC que "s'equivoca" a l'actuar com a "contrapoder"

El dirigent d'ERC afirma que l'entitat ha perdut la seva essència de "despertar inquietuds, socialitzar anhels i rendibilitzar energies"

Critica els CDR, defensa "no bloquejar" la investidura de Sánchez i reclama una amnistia per als presos independentistes

secretos3

secretos3

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’exportaveu d’ERC al Congrés i una de les veus més representatives de la seva formació, Joan Tardà, ha carregat aquest dimarts contra l’ANC posant de nou en evidència les discrepàncies existents en l’independentisme. En una entrevista a RAC-1, Tardà ha criticat el canvi que segons el seu parer s’ha produït en l’entitat que presideix Elisenda Paluzie i li ha advertit que "s’equivoca" a l’actuar com a “contrapoder”. El dirigent republicà ha lamentat que l’ANC ha perdut l’essència de "treballar per despertar inquietuds, socialitzar anhels i rendibilitzar energies". "Han deixat de fer allò que havien fet", ha afirmat al·ludint a les recents crítiques de l’ANC als partits polítics.

Tardà ha fet extensives les esmentades crítiques alsComitès de Defensa de la República (CDR), que aquest dilluns van deixar escombraries i excrements davant de les seus d’ERC i del PDECat. "Em vaig sentir molt indignat", ha dit. Ha remarcat que l’independentisme és "flexible i obert" i que ha de continuar sent "poc rigorós respecte a les patents de catalanitat".

Sobre la investidura de Pedro Sánchez, una de les qüestions que ha dividit ERC i JxCat, s’ha manifestat partidari de "no bloquejar" la reelecció del líder del PSOE. Segons el seu parer, ERC "no hauria de bloquejar mai" la formació d’un Executiu que oferís "un mil·límetre de condicions millors" que el PP o Cs.

Amnistia per als presos

Notícies relacionades

Preguntat per la sentència del procés, Tardà ha proposat que si la resolució és condemnatòria –com ell assegura que serà– la resposta a escala popular sigui les "mobilitzacions cíviques, pacífiques, permanents i massives" i també ha reclamat un avenç de les eleccions al Parlament. Com ja va plantejar Pere Aragonès, l’exdiputat ha apostat per la configuració d’un "govern ampli" que incorpori ERC, JxCat, la CUP i els comuns.

Tardà ha explicat també que aquest dilluns va anar a Lledoners per visitar l’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, i ha defensat una amnistia per als presos independentistes. "Un indult no l’acceptaran mai", ha dit. I ha augurat: "L’amnistia acabarà convertint-se inevitablement en un moviment de radicalitat democràtica". Tot i que no ha descartat ni la desobediència ni la unilateralitat, ha afirmat que "no són objectiu prioritari" ja que, ha pronosticat, la societat catalana agrairà que hi hagi algú que "lideri el no-bloqueig".