TENSIÓ INDEPENDENTISTA

Laura Borràs insinua que ERC "vol assemblar-se a CiU"

La diputada de JxCat retreu als republicans la seva abstenció en la investidura de Sánchez

"Si algú pot, que demostri amb fets que ser moderat ha sigut millor", afirma

laura borras / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Aliena a les crides a la unitat independentista, la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha llançat una nova pulla a ERC i ha insinuat que vol assemblar-se a CiU: "És curiós que sempre tinguin tan present el que feia CiU. Potser perquè volen assemblar-s’hi molt", ha comentat.

En declaracions a Efe, Borràs ha volgut deixar clar que JxCat no representa la continuació de CiU: "No em preocupa gens el que hagi fet CiU. El moment que vivim ara és inèdit". En canvi, ha destacat les referències d’ERC a l’antiga CiU, després que en el debat d’investidura al Congrés els republicans optessin per l’abstenció. Segons Borràs, els republicans "s’haurien pogut abstenir també en primera votació" en el debat d’investidura, però "van voler votar primer 'no’ i després abstenció". La votació en la investidura ha sigut un dels temes que ha deixat en evidència les tensions en el si de l’independentisme.

Per contra, el 'no' de JxCat en les dues votacions es fonamentava, ha argumentat, en l’"absolut immobilisme de Pedro Sánchez i la seva voluntat de considerar la qüestió catalana no com un problema de primera magnitud sinó com una qüestió residual que ha de veure amb un problema entre catalans". 

Borràs respon així al vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, que després de negar que ERC estigui "tornant al vell autonomisme de CiU" va afirmar, en comparació amb els convergents: "Nosaltres no hem plantejat el debat d’investidura a canvi de quatre competències autonòmiques, no hem anat al Congrés dels Diputats a defensar facilitats per a determinades empreses de l’Ibex 35 o per millorar les condicions de les autopistes de peatge", va dir Aragonès en al·lusió a CiU.

Moderació qüestionada

Notícies relacionades

Per Borràs, "la moderació no és bona ni dolenta per se, s’ha de veure què representa en termes d’eficàcia política". "Si algú pot demostrar-me que, durant tot aquest temps de menyspreu i onada repressiva des de la moció de censura, tenir un comportament, segons es diu, ‘moderat’ ha sigut millor, que ho intenti demostrar amb fets, perquè és bastant difícil veient els esdeveniments que han passat", ha afegit.

Borràs ha remarcat que "sempre” ha sigut "partidària de la unitat" de l’independentisme "en tots els escenaris". "La unitat se li pot exigir a qui la rebutja, no a qui l’ofereix. Nosaltres hem estat sempre parlant de la unitat en tots els escenaris. Les problemàtiques que són derivades de la no unitat no existirien si anéssim junts", ha recalcat.