PREVARICACIÓ I MALVERSACIÓ

Podem i IU denuncien davant d'Anticorrupció 28 responsables de l'operació Chamartín

Els considera responsables de delictes que haurien ocasionat un trencament de 2.780 milions d'euros

Entre els denunciats hi ha vuit ministres de Foment, a més d'Aguirre, González, Gallardón i Ana Botella

zentauroepp49260521 operacion chamartin190729104848

zentauroepp49260521 operacion chamartin190729104848

1
Es llegeix en minuts
Efe

Podem i Esquerra Unida han denunciat a la Fiscalia Anticorrupció 28 responsables polítics i empresarials que acusa de la possible comissió de delictes de prevaricació administrativa, suborn i malversació de cabals públics en la gestació del’operació Chamartín, aprovada aquesta setmana després de 26 anys de bloqueig, que haurien causat una pèrdua de 2.780 milions d’euros.

En un comunicat difós per Esquerra Unida es precisa que entre els demandats hi ha vuit ministres de Foment (els més recents, Íñigo de la Serna i José Luis Ábalos), dos presidents de la Comunitat de Madrid (Esperanza Aguirre i Ignacio González) i dos alcaldes de la capital (Alberto Ruiz-Gallardón i Ana Botella).

També estan denunciats l’exregidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Madrid Concepción Dancausa; quatre presidents i dos directors generals de Renfe, cinc presidentsd’Adif, un president del Canal d’Isabel II, l’expresident del BBVA Francisco González i dos presidents de la promotora DCN.

"Els polítics del PP i PSOE s’han dedicat a beneficiar durant 25 anys el BBVA a costa de les administracions públiques i quan això passa, sol ser a canvi d’alguna cosa", critica IU en el comunicat.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Madrid va aprovar dilluns passat per unanimitat la que és la seva operació urbanística més gran, Madrid Nuevo Norte, un projecte conegut popularment com a operació Chamartín i que ha estat bloquejat durant 26 anys.

La redacció definitiva de Madrid Nuevo Norte porta la firma de l’anterior Govern municipal de Manuela Carmena, un text que l’Executiu del PP i Ciutadans ha decidit mantenir per no provocar de nou "paràlisi" i "ostracisme" a la capital, segons va defensar el delegat de Desenvolupament Urbà, Mariano Fuentes, durant el ple municipal de dilluns.