INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Un empresari implica Germà Gordò en el finançament il·legal de CDC

Joan Manuel Parra entrega al jutge del 'cas 3%' una gravació d'una conversa amb l'exdiputat de Junts pel Sí

El testimoni assegura que l'exalt càrrec li va indicar que cobrés d'una productora treballs realitzats al partit

zentauroepp49262713 joan manuel parra190729180859

zentauroepp49262713 joan manuel parra190729180859 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / J. G. Albalat

L’empresari Joan Manuel Parra ha implicat directament aquest dilluns davant del jutge de l’Audiència Nacional que investiga el ‘cas 3%’ l’exdiputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia Germà Gordó en el finançament il·legal de Convergència Democràtica (CDC), a l’assegurar que va ser l’expolític qui li va indicar que part dels treballs prestats al partit per a la campanya electoral del 2010 al Parlament havia de cobrar-los a través d’una productora audiovisual que treballava per a TV-3. Aquest testimoni, a més, ha entregat al magistrat José de la Mata una gravació en la qual es recull una conversa seva amb l’exdirigent convergent i en la qual reclama el pagament del deute.

Parra ha precisat que abans de la reunió gravada amb Gordó a la seu de CDC, celebrada el 17 d’octubre del 2011, en va mantenir una altra entrevista amb ell, que situa l’abril d’aquell any, en la qual l’expolític i llavors secretari del Govern català li va dir que per cobrar pels serveis prestats a CDC gires factures falses a una productora audiovisual. En un escrit presentat en un jutjat penal de la capital catalana on té pendent un altre judici per amb una trama de factures falses, l’empresari detalla que aquest partit “el va forçar” perquè utilitzés aquest sistema i pogués percebre els seus honoraris.

El testimoni ha concretat que a partir de la primera reunió d’abril amb Gordó, que ja està imputat pel 'cas 3%', va tenir trobades periòdiques amb el propietari de la productora perquè li ressenyés els conceptes que havien de figurar en aquestes factures falses. Així, ha recalcat que aquests conceptes ficticis estaven relacionats amb l’aparent aportació de material per a dos programes de televisió que la productora feia per a TV-3.  En l’interrogatori, en el qual el fiscal José Grinda s’ha referit a la notícia publicada la setmana passada per EL PERIÓDICO, no ha quedat clar la quantitat cobrada a través d’aquest sistema, tot i que en l’escrit que va remetre al jutjat penal de Barcelona va afirmar que van ser un total de 750.000 euros.

Dels albarans a les fotografies

Notícies relacionades

L’empresari ha entregat a l’Audiència Nacional no només la gravació de la conversa amb Gordó, en què van participar altres càrrecs i responsables del partit, sinó, igual com va fer al jutjat de Barcelona, els albarans pels serveis a CDC, plans de distribució dels espais per als actes de campanya i el llibre amb fotografies de l’expresident Artur Mas on aquest li agraeix la seva col·laboració.  

L’empresari està condemnat a vuit mesos de presó per l’Audiència de Barcelonapel finançament de CDC a través del Palau de la Música en l’època en què aquesta entitat cultural estava presidida per Fèlix Millet. En el judici, va reconèixer que va facturar a aquesta institució serveis prestats al partit, entre els quals part de la campanya al Congrés en el 2014 (més de 800.000 euros). L’empresari també va declarar en la investigació per la fortuna oculta de Jordi Pujol per la subscripció d’un crèdit de 150 milions per a CDC el 2000 i en la qual va figurar com a avalador Jordi Pujol Ferrusola.