PACTES POSTELECTORALS

El PSC recuperarà l'alcaldia de Sabadell amb el recolzament de Podem

Els socialistes recuperen l'alcaldia després de perdre-la el 2015 arran de la publicació del cas 'Mercuri'

Morell tanca la porta a una coalició liderada per ERC i falta saber amb quin càrrec entrarà al govern

zentauroepp48485565 pla mitj  de marta farr s  cap de llista del psc a l ajuntam190607104020

zentauroepp48485565 pla mitj de marta farr s cap de llista del psc a l ajuntam190607104020 / Norma Vidal

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Marta Farrés (PSC) serà la primera dona alcaldessa de Sabadell gràcies a un acord amb Marta Morell, l’única regidora que Podem va obtenir a les eleccions del 26-M. Les dues formacions han firmat un acord de govern aquest 7 de juny sota el títol ‘Pacte de la concòrdia’, amb referència al barri de la Concordia, d’on procedeixen les dues representants.

“Firmem aquest acord per establir un govern feminista i de progrés”,ha destacat Farrés en roda de premsa. Per la seva part, Morell ha mostrat la seva satisfacció pel seu paper en fer que la socialista sigui la primera alcaldessa en 40 anys i ha incidit que l’acord “recolzarà la lluita contra el masclisme per avançar cap a una societat igualitària”.

Com a primeres mesures a aplicar després de la investidura, les dues lideresses han destacat la creació d’un“pla integral d’inversió per a tots els barris de la ciutat” i “establir un front comú per recuperar els serveis d’oncologia pediàtrica al Taulí”.

Més enllà de Bustos

“Assumim el compromís de deixar el càrrec en cas de ser investigats”, Marta Morell

Així, el PSC tornarà a governar després de 4 anys de mandat de la coalició d’esquerres alternatives. Els socialistes es van quedar sense l’alcaldia el 2015, arran de la pèrdua de confiança per l’escàndol del cas ‘Mercuri’

Després del 26-M, Farrés va obtenir 10 regidors (29,86% dels vots), el doble que el 2015, i va ser la llista més votada. “Els resultats van demostrar que ja està superada l’etapa Bustos. És el moment d’una aposta de futur”,ha expressat Farrés, que va ser regidora amb Manuel Bustos al poder.

En l’acord de govern presentat per les dues formacions, aposten per “un Sabadell contra la corrupció”. “Assumim el compromís de deixar el càrrec en cas de ser investigats”,ha destacat Morell amb referència als regidors de les dues formacions.

No hi haurà cap coalició alternativa

Juli Fernàndez (ERC) va plantejar una alternativa de govern per a la qual requeria els vots de tres formacions més: la Crida per Sabadell (amb 3 regidors), Junts per Sabadell (3) i Podem (1).

Tan sols la Crida ha cedit els seus vots de forma incondicional perquè Fernàndez sigui elegit alcalde. El posicionament dels comuns ha sigut clau perquè el pacte no fructifiqui, ja que, sense Morell, ERC no assoleix la majoria absoluta (14) i es queda sense opcions de govern.

Amb Podem posicionat, el dubte rau a saber amb quin càrrec entrarà Morell a l’ajuntament. “Serà al govern de la ciutat, però encara no hem parlat de la distribució dels regidors”,ha anunciat Farrés. Tampoc ha entrat en detalls Morell, que ha afegit que el seu recolzament “no és un xec en blanc”.

Notícies relacionades

[Segueix les últimes notícies sobre pactes després de les eleccions 2019.]

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA