Els comuns insisteixen en un tripartit d'esquerres amb Colau d'alcaldessa

Barcelona en Comú assegura que "no contempla un escenari alternatiu" que no sigui el d'un govern amb ERC i PSC

20190607 440337 bcomumo 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Hores després d’anunciar que la direcció de Barcelona en Comú proposarà avui en el seu plenari d’activistes –l’equivalent del consell nacional d’altres partits– que Ada Colau opti a la reelecció com a alcaldessa, els comuns han insistit aquest divendres en què mantenen la seva aposta per un tripartit amb ERC i el PSC, amb la diferència que ara proposen que Colau sigui l’alcaldessa en aquesta fórmula. En roda de premsa, el número dos de la candidatura de BComú, Joan Subirats, ha afirmat que entenen que "la millor manera d’insistir en el tripartit és que Ada Colau es presenti". 

La número tres de la llista dels comuns, la tinenta d’alcalde Janet Sanz, ha afirmat que “des del primer dia” han deixat clara la seva proposta de “govern d’esquerres”. "Per fer-ho possible hem negociat amb el PSC i ERC. Tant amb ERC com amb el PSC hem trobatretorn als blocs, a les línies vermelles", ha insistit.  Sanz ha assenyalat que la formació "confia" que en els dies que queden hi ha marge per formar el tripartit amb ERC i el PSC després d’haver "decidit ferun pas endavantper a un govern d’esquerres", en al·lusió a la proposta que Colau opti a la reelecció. "Creiem que Ada Colau pot ser el pont", ha afegit sobre el govern a tres que socialistes i republicans rebutgen. La regidora ha afirmat que "es pot parlar" de la possibilitat que Ernest Maragall sigui l’alcalde.

Pacte de futur i present

Notícies relacionades

Sanz s’ha resistit amb dents i ungles a contestar si, arribat el cas, BComú acceptarà que Colau sigui investida com a alcaldessa amb els vots de Manuel Valls. En canvi, ha insistit a denunciar que tant el PSC com ERC els diuen en privat que un pacte tripartit és una bona possibilitat de futur, al marge de remarcar que les diferències programàtiques entre tots tres són petites. "ERC i el PSC diuen que el pacte tripartit és un bon pacte de futur ¿Per què no ara?", s’ha preguntat. Sanz ha insistit que "el moment és ara, no d'aquí sis mesos", i que per això prenen la "responsabilitat de dialogar i de buscar la reconciliació" entre les parts. També ha recordat que els dos partits sí que s’entenen en altres llocs: "No entenem per què aquest govern no és possible ara si el PSC i ERC arriben a acords en altres llocs".

Quan li han preguntat una vegada i una altra per l’operació Valls, Sanz ha sentenciat: "Treballem per a un govern d’esquerres, i ara mateix no contemplem un escenari alternatiu", ha sentenciat Sanz.