Batet per presidir el Congrés

Rivera assegura que "Sánchez és l'estendard de l'abaixada de pantalons davant del nacionalisme"

El líder de Ciutadans critica el "sectarisme ideològic" de Podem per rebutjar les donacions d'Amancio Ortega

GRAF4551. MADRID, 20/05/2019.- El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, pronuncia su discurso durante un desayuno informativo protagonizado por el candidato de la formación a la Comunidad de Madrid, Ignacio Aguado, este lunes en Madrid. EFE/ Ballesteros

GRAF4551. MADRID, 20/05/2019.- El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, pronuncia su discurso durante un desayuno informativo protagonizado por el candidato de la formación a la Comunidad de Madrid, Ignacio Aguado, este lunes en Madrid. EFE/ Ballesteros / Ballesteros (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit aquest dilluns al Fòrum Europa que el president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, és "l’estendard de l’abaixada de pantalons davant del nacionalisme", com prova el fet de proposar Meritxell Batet per presidir el Congrés dels Diputats i la cessió al PNB d’un lloc a la Mesa del Senat.

En una trobada informativa organitzada a la capital per Nueva Economía Fórum, al presentar el candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, Rivera ha confirmat que proposaràSara Giménez per presidir el Congrés dels Diputats davant Batet, que pot ser la primera presidenta de la Cambra que representa la sobirania nacional "que està en contra de la sobirania nacional" perquè ha votat a favor d’un referèndum a Catalunya

Batet, ha dit, creu que l’article 1 i 2 de la Constitució "no són així", i que la sobirania la tenen "els territoris" i no el conjunt del poble espanyol. "Això és el sanchisme", ha denunciat, "la pista d’aterratge del nacionalisme" al Congrés dels Diputats. 

Líder de l’oposició

Rivera ha reiterat que Ciutadans liderarà l’oposició davant de la "descomposició" del PP, i per això proposa que el Congrés dels Diputats el presideixi una persona activista, advocada, d’ètnia gitana, que defensa la igualtat entre tots els espanyols, "justament el contrari del que defensa Batet", per contraposar "dos models d’Estat, dos models d’entendre la política, de lluitar pel país que vols", i que es concreten en una "nació de nacions" o en una "nació de ciutadans lliures i iguals". 

S’ha mostrat convençut que el PSOE i Podem "es trauran les caretes" aquest dimarts al plasmar una majoria parlamentària per a l’elecció de la Mesa del Congrés dels Diputats i després per a la formació d’un govern. 

Rivera ha confirmat també que Ignacio Prendes i Patricia Reyes seran de nou els candidats de Ciutadans per ocupar una vicepresidència i una secretaria a la Mesa del Congrés, assumint que els seus vots seran suficients per mantenir aquests dos llocs, ja que tots dos han fet "una magnífica tasca" i tenen experiència per fer front "als pactes de Batet amb els separatistes" i a les pretensions de "concedir privilegis als colpistes". 

Ha denunciat, en aquest mateix sentit, que el PSOE preveu cedir un dels seus llocs a la Mesa del Senat al PNB, "ja estem amb el de sempre", amb un partit que tél’1% dels vots estatals tenint més representació que els que tenen el 17%. Alguns es pregunten "per què ens ha anat tan malament aquests 40 anys", i la resposta és que Sánchez és "estendard de l’abaixada de pantalons davant del nacionalisme".

Preguntat després per la política de pactes després de les eleccions del pròxim diumenge, ha insistit que no sembla haver-hi entre els líders territorials del PSOE ningú que renegui delsacords amb Podem i amb nacionalistes i que no es presti a ser fontaner dels governs de Podem. Però "si hi ha algú aquí", com deia Alfonso Guerra, ha afegit, "que sigui valent" i alci la mà per dir-ho. Si no, ha conclòs que l’única alternativa és Ciutadans.

Crítiques a Podem

Notícies relacionades

Rivera, ha arremès contra els polítics de Podem que han criticat les donacions del fundador d’Inditex, Amancio Ortega, a la sanitat pública, instant-los a explicar als malalts de càncer que "el seu sectarisme ideològic" els impedeix acceptar aquest gest de "solidaritat". "Jo vull viure en un país on no hi hagi un sol governant que pugui renunciar a la solidaritat en nom dels altres", ha declarat.

Així ha censurat les declaracions de la candidata d’Unides Podem a les eleccions autonòmiques a Madrid, Isa Serra, i d’altres dirigents del partit morat que han demanat que no s’acceptin les donacions de la Fundació Amancio Ortega en forma d’equips de diagnòstic i tractament contra el càncer.