Rivera porta al Congrés una llei per protegir les famílies

Cs registra la primera proposició de la nova legislatura i es reivindica com a líder útil de l'oposició

Els liberals volen combinar el control al Govern amb el seu compromís en pactes d'Estat

zentauroepp47948317 albert rivera roca190430111016

zentauroepp47948317 albert rivera roca190430111016 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El president de Ciutadans, Albert Rivera,  vol erigir-se com a líder de l’oposició en la nova legislatura que comença i intenta conquerir aquesta posició amb activitat parlamentària, demostrant a l’electorat que  els seus 57 escons bé poden collir conquestes socials. Lluny de la picabaralla dialèctica i de la crispació, Rivera ha reunit els seus diputats per explicar-los el nou rumb del partit liberal. A saber: control ferm al Govern, defensa de les famílies, i capacitatd’acord  en les qüestions d’Estat. Cs no vol ser una formació de flagell frontal, sinó un grup que demostri que pot governar. 

Per demostrar lideratge i actitud d’Estat, Cs registra la primera proposta de la legislatura que va començar amb el 28-A.  Es tracta d’una proposició de llei de protecció a les famílies, inclosa en el seu programa electoral.  Equipara les famílies monoparentals i les que tinguin dos fills a les famílies nombroses. Aquelles que tinguin tres fills o més tindran consideració de família especial. 

També planteja modificar la llei de parelles de fet perquè puguin fer de forma conjunta la declaració de la renda, per poder accedir als beneficis de les famílies nombroses i cobrar la pensió de viduïtat. A més, Cs vol que l’educació de 0 a 3 anys passi a estar integrada al sistema públic d’educació, per afavorir la conciliació.  "Si no comencem a ajudar a les famílies, aquest país no podrà pagar les pensions", ha plantejat Rivera davant dels seus diputats. 

Ni 'titulitis', ni càrrecs

Notícies relacionades

El president de Cs ha remarcat, sense esmentar-les, diferències amb el PP, amb qui es disputa el lideratge de la dreta i de l’oposició.  "Mentre d’altres estan despistats, nosaltres ja estem treballant", ha destacat. S’ha desmarcat del to aspre, de la confrontació i ha apel·lat a una actitud constructiva. "Hem de liderar l’oposició des d’una manera diferent: no n’hi ha prou amb criticar els altres", ha explicat als seus parlamentaris, "liderar l’oposició no és 'titulitis', no és un càrrec,  és una actitud, és liderar reformes i pactes d’Estat". Entre aquests acords transversals que, diu, Espanya necessita, hi ha l’ocupació, la despoblació, el terrorisme, la immigració o el canvi climàtic.

Rivera ha donat per descomptat que Pedro Sánchez tancarà un govern de coalició amb Pablo Iglesias en l'arena estatal. Després del 26-M, ha insistit, Ciutadans governarà en autonomies i ajuntaments, tot i que no ha concretat el sentit dels pactes.