Dos anys de presó i inhabilitació per a Josep Anglada, que queda fora de les eleccions a Vic

L'exlíder de Plataforma per Catalunya ha sigut condemnat per haver amenaçat un militant d'Arran quan aquest era menor d'edat

zentauroepp14541254 salt   girones  acto de plataforma per catalunya josep angla190520155015

zentauroepp14541254 salt girones acto de plataforma per catalunya josep angla190520155015

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El que va ser líder de la xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, no es podrà presentar aquest pròxim 26 de maig sota les sigles de Som Identitaris, partit que va forjar després de la seva expulsió de PxC, a l’alcaldia de Vic. L’Audiència Provincial de Barcelona ha donat a conèixer aquest dilluns la sentència ferma de dos anys de presó i inhabilitació per al sufragi passiu per haver amenaçat un membre d’Arran menor d’edat el 2013. Per aquesta raó, la Junta Electoral de Zona l’ha exclòs de la papereta i no podrà reeditar l’escó que ocupa des del 2003 al consistori.

En la seva resolució, la Junta afirma que "no es pot" que Anglada es presenti com a candidat perquè la llei electoral considera inelegibles els condemnats per sentència ferma mentre duri la pena de presó imposada. Anglada encara pot recórrer aquesta decisió, no la del tribunal que ja va desestimar les seves al·legacions, però difícilment la Junta canviarà d’opinió, ja que la condemna de l’Audiència és ferma després d’haver confirmat la sentència dictada per un jutge de Manresa (Barcelona) el 2009 per un delicte d’amenaces en concurs amb un altre contra la integritat moral.

Notícies relacionades

La sentència exposa una tirallonga d’apunts a Twitter en els quals Anglada instava a seguir el menor, a qui qualificava de "rastaflauta, filoetarra i antisistema". També exposa que el pare va cridar al condemnat perquè esborrés els tuits i que el líder xenòfob s’hi va negar i va amenaçar llavors la família. "Potser sí que haurem de crear unes joventuts identitàries a Vic i haurem de començar a escarmentar algú", va asseverar en aquesta conversa. Segons el jutge, Anglada va actuar "amb ànim de pertorbar la pau i assossec del menor d’edat, i del seu entorn familiar".

L’organització juvenil vinculada a la CUP, ha celebrat que "el feixisme no surti impune dels seus actes". Tot i així, en un comunicat han criticat que hagin passat "gairebé sis anys de procés judicial" i que "en l’etapa inicial el ministeri fiscal semblava acusar Arnau per la seva participació política i no a Anglada per les seves amenaces". "Celebrem la sentència no només per les amenaces sinó també per tots els migrats que han patit i pateixen l’odi racista d’Anglada i el seu masclisme denigrant", ha afegit.