NOVA ETAPA

Valls: "Passi el que passi, la meva vida és a Barcelona"

"Assumiré les meves responsabilitats com a alcalde o regidor", diu el candidat

zentauroepp48229617 pla americ  de l ex primer ministre franc s i candidat a l a190519183047

zentauroepp48229617 pla americ de l ex primer ministre franc s i candidat a l a190519183047 / Gerard Artigas

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls, avalat per Ciutadans, assegura que "passi el que passi" en les eleccions municipals la seva vida és ara a la capital catalana, ja que té ganes de "retrobar un equilibri personal".

"No he vingut aquí per fer una segona carrera. Tinc un projecte, que és Barcelona. Assumiré les meves responsabilitats com a alcalde o regidor. Ja he participat en el debat nacional. Tinc ganes de viure, de portar una vida equilibrada", assegura Valls en una entrevista que publica el diari francès 'Le Parisien' recollida per Efe.

En l’entrevista, l’ex primer ministre del Govern socialista de François Hollande explica que el detonador per entrar a la política de Catalunya va ser la crisi independentista i la defensa de la unitat d’Espanya.

Si bé presentar-se a aquestes eleccions al principi li va semblar "impossible" pel que suposava deixar França, al seu interior es va dir: "Això és el que necessito".

"Una nova vida, una nova etapa. Sens dubte, trobava a faltar el Mediterrani, el sol i Barcelona. Sens dubte, la necessitat de retrobar un equilibri personal", explica.

"A Barcelona he trobat una espècie de tornada als meus orígens, que mai vaig perdre, canvis en la meva vida personal...", apunta, en referència, segons "Le Parisien", a la seva parella, Susana Gallardo.

Un observatori climàtic a Montjuïc

Durant un acte de campanya, Valls també va proposar convertir el castell de Montjuïc en l’observatori internacional de les ciutats del Mediterrani en la lluita contra el canvi climàtic, entre altres mesures, per fer de la capital catalana una "ciutat ecològica".

Notícies relacionades

Valls va presentar aquest diumenge a la plaça de Sarrià el manifest 'La Barcelona de demà', en el qual un centenar de joves recolzen la seva candidatura, acte al qual ha arribat amb bicicleta.

A més de convertir el castell de Montjuïc en un observatori internacional, el candidat proposa en primer terme un "pla de xoc" contra el canvi climàtic.