Álex Pastor, sobre el sobiranisme: sí a parlar però «no pactar a qualsevol preu»

L'alcalde socialista de Badalona aplaudeix que Sánchez busqui «aprofundir en el diàleg» amb Batet i Cruz en el Congrés i Senat

jcarbo45990956 alex pastor181130130735

jcarbo45990956 alex pastor181130130735 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Badalona (Barcelona) i candidat a la reelecció, Álex Pastor (PSC), ha defensat que tant Pedro Sánchez com el PSC han de parlar amb l’independentisme en la nova legislatura que s’ha obert a Espanya, però en cap cas han “de pactar a qualsevol preu”.

“Parlar, s’ha de parlar amb tothom, ara bé, pactar no es pot fer a qualsevol preu. Jo crec que Sánchez és una persona dialogant, una persona que vol parlar amb tothom, però que no cedirà en tot allò que pugui estar per sobre de la llei”, ha explicat en una entrevista d’Europa Press.

En la mateixa línia assegura que el PSC “sempre ha estat disposat a dialogar amb tothom”, però que si això no ha fructificat en negociacions com els últims Pressupostos de la Generalitat és perquè el Govern sempre ho fia tot al referèndum i a la independència, ha afirmat.

Assegura que ell aplicarà el mateix esquema a l’Ajuntament si aconsegueix la reelecció: “Qui vulgui dialogar dins del marc legal i mirant cap a l’esquerra, no hi ha cap problema. Per això estem i per això volem dialogar amb tothom”, resumeix.

Pastor lamenta que el Parlament, amb el vot de l’independentisme i l’abstenció del PP i Cs, impedís que el líder del PSC, Miquel Iceta, pogués aspirar a la presidència del Senat, i ha acusat aquests partits de retroalimentar-se buscant un escenari de “com pitjor, millor”.

“A l’intentar bloquejar les institucions i intentar fer pinces contra el progrés han demostrat que realment tant els uns com els altres el que fan és mal a la societat”, ha criticat l’alcalde, que en l’últim mandat en l’Ajuntament ha hagut de negociar amb uns i altres.

Ha aplaudit que Sánchez hagi situat dos membres del PSC al capdavant de Congrés i Senat, Meritxell Batet i Manuel Cruz, i ha assegurat que amb aquesta decisió demostra la seva aposta per “aprofundir en el diàleg” per buscar que Catalunya encaixi millor amb la resta d’Espanya.

RELACIONS AJUNTAMENT-GENERALITAT

Notícies relacionades

El seu any al capdavant de l’ajuntament, en què va accedir a l’alcaldia a través d’una moció de censura el juny del 2018, Pastor ha assegurat que ha buscat tenir una relació “cordial” amb la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir finançament i millores per a les necessitats de Barcelona.

No obstant, considera que la Generalitat liderada per Quim Torra està “bloquejada” i no compleix els compromisos de pagament amb Badalona, per exemple en qüestions com el finançament de guarderies i de centres d’atenció primària de la sanitat.