ERC es conjura per demostrar a Europa que l'independentisme és irreversible

Maragall apel·la al vot útil per barrar el pas a un govern entre Colau i el PSC

Rovira diu que els socialistes són «la crossa del feixisme»

fcasals47758551 graf1114  barcelona  14 04 2019   el alcaldable por barcelon190414133934

fcasals47758551 graf1114 barcelona 14 04 2019 el alcaldable por barcelon190414133934

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El primer pas perquè Europa fiqui cullerada en el conflicte català, creu ERC, és persuadir-la queno és una febre passatgera. Que l’independentisme hi és i hi serà. Que és irreversible. I, per a això, els republicans anhelen una victòria a la ciutat de Barcelona i en les europees que, al costat del triomf en els comicis generals d’abril, enviïnun missatge clar a la comunitat internacional.

Aquest ha sigut el missatge queOriol Junquerasi, sobretot,Raül Romeva,van traslladar als assistents a l’acte central de la campanya per a les municipals i les europees que va tenir lloc aquest diumenge als voltants del flamant mercat de Sant Antoni.

Resposta democràtica

“El conflicte amb l’Estat només se soluciona amb política, i la democràcia és la resposta. Hem d’omplir les urnes de vots per demostrar que el projecte republicà és imparable i que Europa hi ha d’intervenir”, va explicar Romeva. “Els que ens volen tancats a la presó han de saber que continuarem mantenint les nostres conviccions”, va asseverar a tall d’advertència.

Junqueras va preferir afrontar l’altre gran ítem de la campanya, el vot com a ajuda als presos. “Dimarts que ve”, el dia en què es constitueix el Congrés, “tastarem per un dia la llibertat i ho farem perquè vam guanyar unes eleccions amb més d’un milió de vots. Els vostres vots ens fan lliures”, va asseverar el president d’ERC.

Quant a la trinxera municipal, l’alcaldable Ernest Maragall va reclamar una mena de tripe vot útil. Als que volen un alcalde independentista; als que volen un govern municipal progressista i als que desitgin “girar full” de l’etapa Colau.

El republicà va advertird’un possible pacte entre l’alcaldessa i Jaume Collboni. Segons ell, l’era actual ve marcada per l’entesa entre el PSOE i Podem i les seves extensions regionals. A Catalunya això es va veure en el recolzament tancat dels comuns a la candidatura d’Iceta en el Senat. “I podria repetir-se a Barcelona, si no ho impedim”, va dir Maragall.

Alamany, contra Colau

La número 2 de la llista, i excomuna,Elisenda Alamanyva ser la que, com els últims dies, va percudir amb més duresa i ferocitat contra Colau. “Que diguin a la cara dels barcelonins que es van llevar a les 4 del matí l’1-O per defensar les urnes que la llibertat dels presos, l’autodeterminació, no són qüestions dels barcelonins”, va afirmar Alemany, en plena batalla amb els seus ‘ex’ per aconseguir aquesta franja de l’electorat que és independentista però que el 2015 va votar Colau.

“Necessitem un govern municipal sense ambigüitat i sense equidistància. S’ha de ser valent” va afirmar després de criticar que “Barcelona es posi de perfil i es mantingui al marge del moviment social independentista, va sentenciar l’exdiputada.

Notícies relacionades

La secretària general, Marta Rovira, des de Suïssa, es va dedicar a fustigar els socialistes, fins i tot en plena ressaca per la polèmica del veto a Iceta. Segons Rovira, el PSOE ha perdut “la noció del diàleg, perquè li fa por la democràcia”, i els ha retret donar lliçons de diàleg quan van ser necessaris per aplicar l’article 155 de la Constitució per cessar el Govern de la Generalitat i per menysprear el Parlament, segons ella.

“Són la crossa del feixisme,perquè la dreta els ha robat la cartera ideològica. No són prou valents per trencar definitivament amb el règim del 78”, va sentenciar.