Mesa del congrés

Iglesias situa Elizo i Pisarello a la vicepresidència i secretaria primera del Congrés

Elizo farà de presidenta de la Cambra baixa quan s'absenti la presidenta proposada, Batet

El nomenament del tinent d'alcalde de Barcelona col·loca un altre català a la Mesa del Congrés

zentauroepp47439824 pisarello190517122953

zentauroepp47439824 pisarello190517122953 / NGEL GARC A

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El líder d’Unides PodemPablo Iglesias, ha tret profit de la primera negociació amb el PSOE d’aquesta legislatura: la composició de la Mesa del Congrés dels Diputats. Els morats ocuparan dos llocs rellevants: la vicepresidència i la secretaria primera de la Cambra baixa. Els encarregats seran Gloria Elizo, que actualment ja té un lloc en aquest òrgan, i el tinent d’alcalde de Barcelona i diputat d’En Comú PodemGerardo Pisarello.

Les negociacions entre les portaveus parlamentàries, Adriana Lastra i Irene Montero, han donat els seus fruits. El mateix Iglesias ha assegurat estar “satisfet” amb l’acord aconseguit que es ratificarà a la constitució de les dues cambres dimarts vinent. La rellevància que cobrarà Unides Podem al Congrés –Elizo farà de presidenta quan estigui absent Meritxell BatetMeritxell Batet– és un clar intent dels socialistes per acontentar qui pot ser el seu principal soci de govern, tenint en compte que els d’Iglesias van quedar a la quarta posició el 28-A. 

Iglesias també ha utilitzat les cadires de la Mesa del Congrés per enviar un missatge intern al seu partit. El segon lloc que els correspondrà anirà a parar aEn Comú Podem. En concret a Pisarello, el ‘número dos’ del consistori barceloní. El líder morat allarga així la mà a la seva coalició autonòmica i continua el camí iniciat pelPSOE  de donar visibilitat a polítics catalans a les dues cambres. Pisarello ha afirmat que des d’aquest òrgan representarà “una força obertament catalanistasobiranista republicana”.

Negociacions de Govern 

Notícies relacionades

Resoltes, o això sembla, les negociacions de la Mesa del Congrés, queda per davant la composició del futur Govern. “Hem arribat a un primer pas, que és un acord sobre la Mesa, a partir d’aquí hi ha una negociació de govern, i una investidura no es pot separar del que farem i qui ho farà els pròxims anys en aquest país”, ha sentenciat Iglesias abans de recordar que en política no hi ha “xecs en blanc”. 

El líder de Podem també ha descartat que s’hagin de conformar ocupant segons i tercers llocs de l’administració: “Un govern de coalició és un govern de coalició”. En aquest sentit, ha explicat la necessitat de replicar models d’aliances com els existents a València Andalusia. “A partir d’aquí paciència, no és una baralla pel surt tu que m’hi poso jo, això és una discussió, establir dinàmiques de confiança, d’empatia, un programa de govern i la qüestió dels equips(...). Cadascú ha d’estar representat en funció dels vots que té”, ha incidit.