eleccions 26-M

El guru econòmic del PP abandona Casado al Congrés

Daniel Lacalle no assumirà l'acta de diputat tot i que continuarà com a responsable econòmic del partit

Ignacio Echániz i Marimar Blanco ocuparan els llocs deixats per l'economista i per Andrea Levy

zentauroepp47580644 graf3195  le n  31 03 2019   el economista daniel lacalle  c190401001137

zentauroepp47580644 graf3195 le n 31 03 2019 el economista daniel lacalle c190401001137 / J Casares

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Daniel Lacalle no assumirà l’acta de diputat al Congrés. El guru econòmic de Pablo Casado ha fet pública la seva intenció de no ser parlamentari tot i que es quedarà de responsable d’aquesta àrea al PP després de parlar-ho amb la direcció. 

Aquesta decisió es produeix el mateix dia que la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha anunciat també la seva intenció de renunciar a la seva acta de diputada per centrar-se en la seva feina a l’Ajuntament de Madrid. Tots dos anaven a la llista per la província madrilenya (al lloc 4, Lacalle, i al 6, Levy) i el seu abandonament deixa espai perquè uns altres dos companys de files ocupin els seus esconcs. Es tracta de José Ignacio Echániz i Marimar Blanco. L’enfonsament dels conservadors a les generals del 28 d’abril (van caure de 137 a 66 escons) va fer que només traguessin set diputats en aquesta circumscripció, en què només tres anys abans n’havien aconseguit 15. 

Notícies relacionades

En un breu comunicat a Facebook, Lacalle diu que “després d’una consideració meditada” ha conclòs que el millor que pot fer és cedir la seva acta perquè entrin al Congrés “persones del calibre” de Blanco. “Crec que la millor manera de servir al projecte del PP i la seva tasca al Congrés és cedir la meva acta i continuar treballant i aportant a l’àrea econòmica recolzant el comitè executiu nacional i la Fundació Concòrdia i Llibertat”, ha deixat escrito.

En la seva trajectòria com a guru econòmic, Lacalle va protagonitzar una polèmica sonora a l’assegurar de manera confusa que Casado era partidari de recuperar el sistema que desvincula les prestacions de l’IPC.