Eleccions municipals del 26-M

Andrea Levy renuncia a la seva acta de diputada en el Congrés per centrar-se en l'Ajuntament de Madrid

La número 2 al Consistori havia sigut diputada al Parlament de Catalunya durant els últims quatre anys

zentauroepp43165445 barcelona 03 05 2018 pleno del parlament de catalunya en la 190320141827

zentauroepp43165445 barcelona 03 05 2018 pleno del parlament de catalunya en la 190320141827 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha decidit renunciar a la seva acta de diputada electa per Madrid al Congrés per centrar-se en la seva feina a l’Ajuntament de Madrid, segons fonts de la direcció nacional del partit.

Levy es va presentar en el sisèlloc  de la candidatura de Madrid en les eleccions generals del 28 d’abril, llista que encapçalava Pablo Casado. El PP va obtenir en aquests comicis 66 diputats nacionals, 71 menys que el que va aconseguir Mariano Rajoy en les eleccions del 26 de juny del 2016.

A més, Levy –que en els últims quatre anys ha sigut diputada al Parlament català– és la ‘numero dos’ de José Luis Martínez-Almeida a la candidatura a l’Ajuntament de Madrid en les eleccions municipals que se celebren el 26 de maig vinent. 

Un comunicat a Facebook

La candidata al consistori ha fet un comunicat en què anunciava la seva decisió al seu compte de Facebook: “Madrid és la meva prioritat i per això vull comunicar-vos que he decidit no agafar la meva acta com a diputada al Congrés per centrar-me en la candidatura a l’ajuntament amb José Luis Martínez-Almeida”, ha publicat. 

Levy ha continuat mostrant el seu recolzament al líder dels populars: “Vull agrair-li a Pablo Casado la seva confiança a l’oferir-me anar a la seva llista al Congrés dels Diputats. Estic convençuda que és qui està més capacitat per liderar l’oposició més constructiva i útil al Govern de Sánchez”.

Notícies relacionades

“Ara em vull centrar en la necessitat de tornar-li a Madrid les millors polítiques de gestió, aquelles que van fer d’aquesta ciutat una gran capital oberta, cosmopolita i dinàmica, de la mà dels millors alcaldes del Partit Popular. No ens resignem a seguir quatre anys més amb una gestió municipal que ha girat l’esquena als problemes diaris dels madrilenys”, ha reiterat.

“Queden menys de 10 dies per recuperar l’optimisme, però només ho aconseguirem si el 26 de maig tornem a anar units a les urnes. Capgirarem el que va passar fa un mes. Demostrem, entre tots, que Madrid pot ser el contrapès a les polítiques de l’esquerra amb llibertat, amb il·lusió i mirant cap al futur”, ha conclòs la candidata.