Daniel Lacalle, el guru neocon de Casado

zentauroepp47580644 graf3195  le n  31 03 2019   el economista daniel lacalle  c190331211604

zentauroepp47580644 graf3195 le n 31 03 2019 el economista daniel lacalle c190331211604 / J Casares

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Era el 2015. Esperanza Aguirreencara no ho sabia, però estava a punt de perdre l’Ajuntament de MadriddavantManuel Carmenaquan se’n va anar de visita al mercat Maravillas i va anunciar amb tota la pompa que havia fitxat el “brillant economista”Daniel Lacalleper al consistori. Ell vivia llavors a Londres i, tot i que sempre va estar en sintonia amb la ‘lideressa en la sevavisió neocond’una societat amb més llibertat individual i menys Estat, no va arribar a afegir-se al PP madrileny pels seus compromisos professionals a la capital britànica.

Lacalle (Madrid, 1967) és llicenciat en Economia, analista financer i té un màster en investigació econòmica. Va començar la seva carrera treballant al sector elèctric, però va reorientar els seus interessos cap a la gestió de renda fixa. Net demilitar franquista, fill demilitant comunista, Lacalle ha demostrat una hiperactivitat especialment versàtil: autor de diversos llibres (entre els quals, el supervendes ‘Viaje a la libertad económica’), conferenciant, professor i tertulià assidu amb gran capacitat per traduir –si no sempre amb rigor, sí sens dubte amb creativitat– conceptes complexos en frases bala.

Lacalle ha estat a prop de Pablo Casado, l’ha assessorat des que va arribar la presidència del PP i a ningú li va estranyar el seu fitxatge (ara sí) com a número quatre per a les eleccions del 28-A, però molts van recordar l’estrepitós pas per la política de Manuel Pizarro amb Mariano Rajoy.

Defensa Lacalle gairebé des de l’obsessióabaixar impostosirestringir la despesa pública. Ha assegurat que el pensionista és “el pagafantes de les pujades d’impostos”.

Critica que el programa dePedro Sánchez és el llegat de José Luis Rodríguez Zapatero i l’acusa d’abonar la política del “malbaratament”.

Notícies relacionades

El guru de Casado prova de recuperar per al PP la llegenda de bon gestor econòmic, aparentment aliè a la crítica de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que recordava que“el miracle econòmic del PP és a la presó”.

EscoltaThe Walker Brothers, el temamés conegut del qual ésThe sun ain’t gonna shine anymore (El sol no tornarà a brillar més).