INTERVENCIÓ POLÈMICA AL CAMP NAZI

Marlaska denuncia la "indecència intel·lectual" del Govern en l'acte de les víctimes del nazisme a Mauthausen

La diputada electa de JxCat, Laura Borràs, respon que "l'indecent és que un govern legítim sigui a la presó o a l'exili"

Una alt càrrec de la Generalitat va utilitzar l'homenatge als republicans deportats per recordar els "presos polítics"

64d0b44b-799b-44fa-a264-3a1f9a833741-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha qualificat d’"indecència intel·lectual" que el Govern català parlés de "presos polítics" en l’homenatge a víctimes del nazisme celebrat al camp d’extermini nazi de Mauthausen (Àustria). "És molt difícil trobar la paraula exacta, però jo diria que és una indecència intel·lectual", ha assegurat Marlaska.

La diputada electa de JxCat Laura Borràs no ha tardat a respondre a Marlaska i ha denunciat que l’"indecent és que un govern legítim sigui a la presó o a l’exili".

Un homenatge a víctimes del nazisme embrutat 

Marlaska es referia a la intervenció d’aquest diumenge de la directora general de Memòria Democràtica del Govern català, Gemma Domènech, que va utilitzar l’homenatge de la Generalitat a Mauthausen els republicans deportats durant el nazisme per recordar "els presos polítics" en presó preventiva per l’organització del referèndum il·legal a l’octubre del 2017.

Notícies relacionades

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, va abandonar l’acte en protesta per l’ús per part de l’Executiu català d’aquest acte per recordar els polítics empresonats. La placa d’homenatge la va col·locar fa dos anys el llavors conseller d’Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, actualment a la presó.

El PSOE i el 155

La política de JxCat ha jutjat que aquesta situació no només és una indecència "intel·lectual sinó material", perquè segons el seu parer "és el PSOE que ho ha fet possible" –al donar suport a l’aplicació del 155– i aquesta és, ha conclòs, "la més gran de les indecències".