PREVIST PER A L'1 D'ABRIL

El Canadà nega l'entrada a Puigdemont

L'expresident català havia sigut convidat a fer una xerrada a Mont-real per una entitat sobiranista del Quebec

zentauroepp47364109 l expresident carles puigdemont durant les declaracions als 190315152129

zentauroepp47364109 l expresident carles puigdemont durant les declaracions als 190315152129 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats del Canadà han denegat l’entrada al seu territori a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemontsegons ha anunciat Radio Canada. El líder de JxCat ha recorregut aquest dilluns la decisió al Tribunal Federal canadenc. Puigdemont tenia previst fer una visita al Quebec convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Mont-real. Segons l’expresident, el govern canadenc va revocar "arbitràriament" la seva Autorització Electrònica de Viatge (AEV) necessària per entrar al país just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

Segons la seva defensa, coordinada per l’advocat Gonzalo Boye i amb la col·laboració del lletrat quebequès Stéphane Handfield, ara el govern canadenc tindria 90 dies per proporcionar els motius de la revocació del permís per entrar al país. Les autoritats canadenques estarien obligades a donar aquesta informació, segons fonts de la defensa de Puigdemont.

Notícies relacionades

El president de la SSJB, Maxime Laporte, ha denunciat que "Otawa no té autoritat ni legitimitat per denegar als quebequesos convidar líders internacionals". "És absolutament vergonyós que el Canadà sigui còmplice de l’autoritarisme espanyol denunciat de manera unànime per l’Assemblea Nacional del Quebec", va lamentar en un comunicat el líder d’aquesta associació que defensa la sobirania quebequesa.

Permís revocat

Segons Radio Canada, Puigdemont tenia previst viatjar-hi l’1 d’abril, però el dia abans va ser notificat que l’autorització que li havien donat al principi havia sigut revocada.