JUDICI AL PROCÉS

Expulsat un regidor de la CUP per lluir la samarreta 'Llibertat presos polítics!'

El Suprem permet els llaços grocs, però veta pancartes amb llegendes relatives als acusats

És el tercer incident similar ocorregut a l'alt tribunal: un va ser amb una altra peça i un altre amb un «visca la república»

boada

boada

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Tribunal Suprem ha tingut màniga ampla a l’hora de permetre lluir llaços grocs o, com és lògic, vestir d’aquest color, tant als acusats com al públic, a l’entendre que es tracta d’un símbol ideològic, però, com en qualsevol sala de vistes, ha vetat l’exhibició de samarretes amb lemes o llegendes al·lusives als presos polítics. Per això, aquest dijous va expulsar un regidor de la Cup que dins de la sala de vistes va lluir-ne una de negra amb una franja vermella amb el lema “Llibertat presos polítics!”.

Notícies relacionades

Albert Boada, regidor de la Crida a Sabadell, va passar el primer filtre, que és el que fa que els policies que controlen l’accés al tribunal impedeixin l’accés amb aquestes samarretes, i va arribar fins a la sala de vistes com a públic. Una vegada allà es va treure el jersei i la peça prohibida va quedar a l’exterior, motiu pel qual un policia li va ensenyar la plaça i li va demanar que abandonés l’alt tribunal. La seva expulsió va passar pràcticament inadvertida entre les persones que es trobaven a la sala i tret dels agents que l’acompanyaven ningú va veure com aixecava el puny tancat als passadissos del Suprem.

És el tercer incident similar que es produeix a l’alt tribunal. El primer va ser el d’un membre del comitè Madrilenys pel dret a decidir, que va optar per canviar-se de samarreta. Després hi va haver una altra persona que va cridar “Visca la república” al sortir de la sala de vistes i la policia el va acompanyar a la sortida. Quan l’endemà va intentar tornar a accedir al Suprem, els agents l’hi van impedir i ja no va poder assistir al judici.