TAUROMÀQUIA ELECTORAL

El torero Serafín Marín, número 3 de Vox per Barcelona

El destre va ser l'últim a torejar a La Monumental, abans de la prohibició de curses a Catalunya

zentauroepp16346785 torero serafin marin190326113540

zentauroepp16346785 torero serafin marin190326113540 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vox ha triat per ocupar el número tres de la seva candidatura al Congrés dels Diputats per la província de Barcelona el torero Serafín Marín, cap visible de l’oposició a la prohibició de les corrides de toros a Barcelona l’any 2010.

El partit liderat per Santiago Abascal ha confirmat aquest dimarts el fitxatge de Marín, avançat per ‘El Independiente’, i ha recordat que es tracta de l’últim mestre a torejar a La Monumental de Barcelona abans de la prohibició de les corrides.

La prohibició dels toros a Catalunya va ser aprovada al Parlament l’any 2010 perquè fos efectiva a partir de l’1 de gener del 2012. Aquesta mesura va ser, no obstant, anul·lada pel Tribunal Constitucional més tard al considerar que la norma envaïa les competències de l’Estat en matèria de Cultura.

Al Parlament

Notícies relacionades

Serafín Marín va defensar la continuïtat dels toros a la seva terra natal i fins i tot va intervenir al Parlament per apel·lar al "seny" dels diputats per decidir sobre la continuïtat del "mode de vida" de milers de catalans, segons va sostenir.

La llista de Vox per Barcelona estarà liderada pel portaveu del Comitè Executiu Nacional del partit i odontòleg Ignacio Garriga, que seguiran l’advocat Juan José Aizcorbe com a número dos i Serafín Marín al tercer lloc.