reforma del codi penal

Vox promet donar la medalla al mèrit civil a qui mati un criminal amb una "arma legítima"

Ortega Smith assegura que no vol convertir Espanya en un "salvatge oest" sinó en un país "segur"

Abascal ja va posar sobre la taula aquesta idea el cap de setmana passat

zentauroepp46933580 abascal190212104345

zentauroepp46933580 abascal190212104345

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, insisteix a atorgar la medalla al mèrit civil a qui "mati o fereixi un criminal" amb una "arma legítima". El partit ultradretà defensa la venda lliure d’armes i el seu ús en defensa pròpia, la qual cosa ha provocat la satisfacció del ‘lobby’ espanyol de les armes. 

En un míting diumenge a Jaén, Ortega Smith va utilitzar l’exemple de Remigio, un home que va patir una pallissa al seu domicili per dos lladres. "Si el seu avi, que té llicència legal d’armes, hagués agafat l’escopeta i per salvar la seva vida hagués disparat un tret als criminals, avui es trobaria processat pendent d’un judici que el podria portar molts anys a la presó", va lamentar.

"Quan Vox tingui capacitat legislativa, reformarà el Codi Penal perquè si algú utilitza una arma legítima que tingui a casa, ja sigui una arma de foc, un ganivet de la cuina o un gerro i mata o fereix un criminal, no sigui condemnat sinó que rebi la medalla al mèrit civil", va assegurar al costat de l’ancià. 

"Que ho sàpiguen els de la Sexta, Cuatro, PP i Cs, els van colpejar amb una barra fins a trencar-li el genoll, i els van deixar amb les mans lligades a terra. Nosaltres no els donarem l’esquena", va afirmar, per després afegir que Vox no pretén convertir Espanya en el “salvatge oest” sinó en “un país segur en què la llei estigui al servei de les persones honrades i en contra dels delinqüents. 

Matar "com bens"

Notícies relacionades

Aquest mateix dissabte, el president de Vox, Santiago Abascal, també va afirmar que els espanyols tenen dret a defensar-se i no poden estar quiets "quan l’ataquen i veuen que violen les seves filles". Els qui ho fan "no han de passar després un infern judicial" sinó que se’ls ha de donar "una medalla al mèrit civil", va recalcar.

En un acte celebrat al Paranimf de l’UCLM de Ciudad Real, Abascal sortia així al pas de la polèmica generada aquesta setmana sobre la seva proposta de tinença d’armes entre els "espanyols de bé" i va insistir que no és Vox qui ha de justificar aquesta qüestió sinó el president de Cs, Albert Rivera, el del PP, Pablo Casado, i "tots els progres", que hauran d’explicar "que a casa nostra ens deixem robar, violar i matar com bens".