DECLARACIÓ AL SUPREM

Els Mossos van activar un helicòpter el 20-S quan van saber que hi havia armes als cotxes de la Guàrdia Civil

Els comandaments van donar l'ordre d'intervenir a les dues de la matinada quan es va veure que hi havia gent que treia objectes dels vehicles

zentauroepp19238045 bellaterra cerdanyola del valles 22 05 2012 un centenar de e190311132826

zentauroepp19238045 bellaterra cerdanyola del valles 22 05 2012 un centenar de e190311132826

1
Es llegeix en minuts
Jesús G. Albalat

Els Mossos d’Esquadra van activar un helicòpter el 20 de setembre del 2017 al saber que hi havia armes als vehicles de la Guàrdia Civil envoltats en les protestes contra el registre a la Conselleria d’Economia.

Així ho ha explicat aquest dilluns, en el judici que se segueix al Tribunal Suprem, el comissari del cos Emili Quevedo, que va ser cap de Planificació i Seguretat dels Mossos durant el referèndum de l’1-O.

Quevedo ha assenyalat que des del centre de control que es va improvisar aquell dia, es va activar un helicòpter quan van tenir coneixement que hi podia haver armes a l’interior dels vehicles de la Guàrdia Civil que van acabar destrossats, i per això van estar controlant en tot moment els cotxes i el seu entorn.

Gràcies a la visió que els proporcionava l’helicòpter, el centre de comandament va ordenar al voltant de les dues de la matinada que intervinguessin de forma ràpida i "contumaç" les unitats antiavalots perquè hi havia alguns individus traient objectes dels vehicles on hi havia les armes, que després es va saber que eren escopetes per llançar pilotes de goma.

Actitud "diferent"

Notícies relacionades

A preguntes de l’advocat Xavier Melero, que defensa l’exconseller d’Interior Joaquim Forn, el testimoni ha detallat que a les dues de la matinada, quan l’ANC ja havia donat per desconvocada la protesta, les persones que quedaven davant de la conselleria tenien una actitud "bastant diferent" que la que havien mantingut "en general" els concentrats durant el dia.

Segons el comandament policial, ara ja en segona activitat, el que va passar el 20-S "no és gaire diferent" al que passa en altres concentracions, en les quals "a mesura que passen les hores, el personal que sol quedar al final normalment sol ser més conflictiu".