Delicte contra el dret dels treballadors

El Govern indulta dos sindicalistes del SAT per la vaga del 2012

Justícia els perdona un any i un dia de presó dels tres que es recullen en la sentència

Membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), durant la marxa reivindicativa que han fet des d’Hornachuelos a Còrdova i en la qual han ocupat el Palacio de Moratalla.

Membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), durant la marxa reivindicativa que han fet des d’Hornachuelos a Còrdova i en la qual han ocupat el Palacio de Moratalla. / RAFA ALCAIDE (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern ha indultat els membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) Carmen Bajo i Carlos Cano, que havien sigut condemnats per participar en un piquet en la vaga general del 2012, segons un reial decret que ha publicat aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Bajo i Cano van ser condemnats el maig del 2013 com a autors d’un delicte contra el dret dels treballadors a una pena de tres anys i un dia de presó, amb privació del dret de sufragi passiu durant la durada de la condemna i multa de dotze mesos i un dia amb quota de 8 euros.

Notícies relacionades

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va proposar l’indult divendres passat al Consell de Ministres, tenint en compte els informes del tribunal sentenciador i del Ministeri Fiscal i després de considerar que "es presenten raons de justícia i equitat".

D’aquesta forma, perdona els dos sindicalistes del complimentd’un any i un dia de la pena privativa de llibertat imposada a condició que no tornin a cometre delicte dolós en el termini de tres anys des de la publicació del reial decret.

Temes:

Justícia Govern