ELECCIONS 28 D'ABRIL

Podem comença aquest diumenge la precampanya a Valladolid

El partit morat fa la primera parada de la seva ruta per presentar els seus candidats, en un acte sense Iglesias, Montero ni Echenique

mayoral

mayoral

2
Es llegeix en minuts

Podem comença aquest diumenge la ruta que desenvoluparà per tot Espanya per presentar els seus candidats a les eleccions generals del 28 d’abril, i ho fa amb un primer acte a Valladolid, ja que el que tenia previst protagonitzar ahir a Barcelona el secretari d’Organització, Pablo Echenique, ha hagut de ser posposat per problemes d’agenda. Aquesta primera trobada de Podem en precampanya pretén posar sobre la taula la necessitat de lluitar contra la desigualtat i, en concret, contra la que existeix entre pobles i ciutats, i contra la despoblació rural.

Segona plana

En el primer acte de campanya està prevista la participació, per part de la direcció estatal, del secretari de Relacions amb la Societat Civil i candidat al Congrés per Madrid, Rafael Mayoral, i del secretari de Comunicació i cap de llista per Valladolid, Juanma del Olmo. També participaran la 'número u’ per Lleó, Ana Marcello; la candidata per Burgos a les Corts de Castella i Lleó, Laura Domínguez; el candidat a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Pablo Fernández; i els candidats a diferents alcaldies del territori Marisa Muñoz, Marcos Peña, Lorena González i Israel Álvarez.

Cap dels tres principals dirigents del partit morat participa en el primer acte de la precampanya: ni el secretari general, Pablo Iglesias, ni la portaveu parlamentària i 'número dos’, Irene Montero, ni el ‘número tres’ i secretari d’Organització, Pablo Echenique. Podem va anunciar dilluns passat que la ruta faria la seva primera parada dissabte a Barcelona, amb Echenique com a cap de cartell de l’acte. No obstant, aquest acte va haver de ser posposat per motius d’agenda.

Sense Iglesias

La formació d’Iglesias encara no ha presentat lemes, estratègies, ni logos oficials de precampanya, amb l’argument que aquestes setmanes encara estan centrat en el seu treball parlamentari per tirar endavant el tantes mesures com sigui possible, i en la redacció del seu programa. A més, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha decidit no interrompre el permís de paternitat de què disfruta des de gener, quan va substituir la mare dels seus bessons, la portaveu parlamentària i ‘número dos’ de la formació, Irene Montero. La seva tornada està prevista per a finals de març.

Mentrestant, Montero ha sigut la que ha assumit tant les regnes del partit morat com la coordinació del comitè campanya amb Echenique i el secretari de Comunicació, Juanma del Olmo; un òrgan del qual formen part els membres de l’Executiva i que es reuneix cada dilluns.

La proposta dels dilluns

Notícies relacionades

Un dels objectius que s’ha marcat el comitè de campanya és presentar cada dilluns una de les mesures estrella que Podem posaria en pràctica si arriben al Govern. Les dues primeres han sigut els impostos a la banca o l’educació infantil gratuïta i universal de 0 a 3 anys.

“Davant els que estan intentant fer política amb l’enfrontament entre els pobles d’Espanya, dedicaran la campanya a alimentar el conflicte i no té projecte de país més enllà de la guerra de banderes, nosaltres cada dilluns us volem explicar el projectes de país que sí que té Podem”, va defensar dilluns passat Echenique.