EL PROCÉS JUDICIAL PER L'1-O

Zoido, Urkullu, Rufián i Colau, entre els testimonis citats aquest dijous en el judici del 'procés'

El 'lehendakari' obrirà al Tribunal Suprem la segona jornada dedicada als testimonis del bloc polític

zentauroepp46934289 graf5767 madrid  12 02 2019   el presidente del tribunal y p190212114758

zentauroepp46934289 graf5767 madrid 12 02 2019 el presidente del tribunal y p190212114758 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La novena jornada del judici alprocés independentista a Catalunya, que se celebrarà aquest dijous, continuarà amb la declaració dels testimonis del bloc polític, entre ells, el ‘lehendakari’, Íñigo Urkullu; el diputat d’ERC  al Congrés Gabriel Rufián; l’alcaldessa de BarcelonaAda Colau, i l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido, entre d’altres. 

Aquesta serà la segona sessió dedicada a la fase testifical, que ha començat aquest dimecres amb les declaracions del diputat d’ERC Joan Tardà, l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría, l’expresident Mariano Rajoy i l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, entre d’altres.

El primer testimoni citat a declarar aquest dijous, a partir de les deu del matí, és Urkullu, a qui se li preguntarà si va arribar a exercir com a mediador entre el Govern central i el de Carles Puigdemont, tal com va afirmar l’exconseller d’Interior Joaquim Forn, encara que el mateix Rajoy ho ha negat durant la seva declaració.

Notícies relacionades

El seguiran Rufián, l’exparlamentari de Podem Albano Dante-Fachín i l’expresident del Parlament Ernest Benach. Aquests dos últims continuen citats per a aquest dijous, tot i que algunes defenses van sol·licitar al tribunal que traslladés la seva declaració al final dels interrogatoris dels testimonis. Segons van indicar, les seves compareixences només van ser sol·licitades per algunes defenses i no per les acusacions.

Està previst que Colau sigui l’última a declarar abans d’aturar la sessió per menjar, i el tribunal ha reservat la sessió de la tarda a Zoido, la testifical del qual s’ha inclòs en el tràmit de qüestions prèvies del judici; l’exportaveu d’En Comú Podem Xavier Domènech; el secretari general de Treball de la Generalitat Josep Ginesta; el secretari d’Afers Socials i Família, Francesc Iglesias, i el director del Catsalut, Adrià Comella.