DISSOLUCIÓ

Plataforma per Catalunya es dilueix i s'integra a Vox

El partit xenòfob es convertirà en una "fundació" i la majoria dels seus afiliats demanaran el carnet de la formació d'Abascal

jregue40060529 barcelona 11 09 2017  politica ofrendas florales al monument190111182847

jregue40060529 barcelona 11 09 2017 politica ofrendas florales al monument190111182847 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Plataforma per Catalunya (PxC) ja ha fet el pas. El partit xenòfob oficialitzarà aquest dissabte el cessament de la seva activitat per integrar-se a Vox. En el que serà el seu últim congrés, el afiliats acordaran el que faran amb el "llegat" de la formació, que es convertirà ara en una "fundació", després que la majoria de la cúpula, inclosos els seus màxims dirigents Mónica Lora i Jordi de la Fuente, hagin sol·licitat el carnet de Vox. 

Fonts de PxC expliquen que "és el moment d’apostar per noves eines més estimulants", després de 17 anys en marxa, i que aportaran la seva "implantació i estructura" perquè Vox creixi a Catalunya i aconsegueixi implantació en el territori. De fet, alguns edils actuals es posen "a disposició de Vox" per figurar a la seva papereta en les eleccions municipals. Al conclave també es plantejarà la creació d’una comissió gestora que doni cobertura als regidors fins a la contesa electoral.

Notícies relacionades

Fonts de Vox han celebrat la decisió, tot i que insisteixen que "no tindran preferència per sobre d’altres afiliats". "No hi haurà tractes de favor", etziben. I expliquen que PxC va provar de pressionar per aconseguir una coalició, però van xocar amb la fermesa de Vox, que va posar en valor els seus estatuts per evitar la doble militància. 

El partit va cultivar 67 edils a Catalunya després de les eleccions del 2011 (2,3% de vots) però la següent cita electoral, el 2015, va ser una desfeta i es va quedar amb vuit seients (tres al Vendrell, dos a Salt, un a Mataró, un altre a Sant Miquel de Fluvià i un últim a Roquetes). Vox, per la seva banda, es va presentar a les del 2015 a Barcelona (1.520 vots, el 0,22%) i Sant Cugat del Vallès (482 electors, l’1,32%), sense obtenir regidors.

Temes:

Vox