PACTE A ANDALUSIA

Arrimadas nega discrepàncies amb Manuel Valls per Vox

La dirigent taronja acusa el PSOE d'estar "molt rabiós" i de donar protagonisme a Vox

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas.

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas. / MAR MARTÍ

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La portaveu de CiutadansInés Arrimadas, ha descartat aquest dimecres que hi hagi discrepàncies amb Manuel Valls, candidat independent a l’alcaldia de Barcelona que recolza Ciutadans, respecte a Vox, i ha assegurat que la posició de Valls és "totalment compatible" amb el que fa el partit taronja, ja que tampoc vol acords de govern amb un partit antieuropeista.

En una entrevista a la cadena SER, Arrimadas ha insistit que el seu partit "només ha volgut negociar amb el PP" per governar Andalusia, ha recordat que podien haver convidat altres forces polítiques i no han volgut i ha acusat els socialistes d’estar "rabiosos" i donar "tot el protagonisme a Vox".

Arrimadas ha insistit que a Ciutadans li agraden els governs "amb forces constitucionalistes i moderades". "I això és el que farem, agradi o no. I si el PSOE fos responsable i acceptés que Andalusia no és el seu ‘cortijo’, amb una abstenció podia tirar endavant el nou govern", ha reiterat. 

Auditoria a la Junta

La també líder de Cs a Catalunya ha remarcat que la seva formació "no es passarà quatre anys parlant de Vox, com vol el PSOE", sinó que se centrarà en els andalusos i quan es constitueixi el Govern de la Junta faran una auditoria per a "treure greix i eliminar xiringuitos".

Notícies relacionades

A la pregunta de si Cs demanarà la Conselleria d’Hisenda en aquestes negociacions, Arrimadas s’ha limitat a dir que els contactes prossegueixen i a Andalusia la seva formació vol un Govern "sense tripijocs ni xiringuitos".

"I tot aquest entramat –ha dit– sortirà a la llum quan fem l’auditoria", promesa per la formació taronja.