CONCENTRACIONS 21-D

Tensió entre independentistes moderats i radicals per l'estratègia que s'ha de seguir

Els joves demanaven avançar la barricada, mentre que els adults exigien evitar més enfrontaments

video-fidel / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Al costat de la sortida de metro de la parada de Barceloneta s’han viscut aquest divendres moments de tensió entre independentistes moderats i radicals. Mentre que els segons, majoritàriament joves i alguns, encaputxats, demanaven avançar la barricada més a prop del cordó policial, els primers reclamaven calma i pacifisme per evitar enfrontaments. 

Durant la concentració, alguns encaputxats han demanat avançar cap al cordó policial muntat per protegir el Consell de Ministres i, davant de la negativa d’altres independentistes, els han recriminat falta de valentia i els han acusat que la independència "no s’aconsegueix cantant".

Els moderats han demanat que no moguessin els contenidors i han recordat que fa vuit anys que es mobilitza de manera pacífica. Però els altres han posat en dubte que s’hagi aconseguit gaire res amb aquesta actitud i els han etzibat que ja s’ha acabat "la revolució dels somriures". 

Notícies relacionades

Davant de la insistència del grup més radical dient que "sense desobediència no hi ha independència" i que són "diferents mètodes amb el mateix objectiu", els més moderats els han dit que no es pensaven moure i que haurien de "passar per sobre" seu. 

Així mateix, altres manifestants han estat demanant reiteradament evitar la discussió entre ells.