DESPRÉS DE LES CÀRREGUES A GIRONA I TERRASSA

Buch: "No em tremolarà el pols per fer fora els agents de la Brimo"

El conseller d'Interior admet que "algunes de les actuacions no van seguir el protocol"

"Les imatges no s'ajusten als principis d'una policia democràtica", diu

carga-mossos-by-mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha admès aquest divendres irregularitats en "algunes de les actuacions" delsMossos d’Esquadra d’aquest dijous al reprimir les protestes de grups antifeixistes contra actes de Vox a Girona i Terrassa. Les càrregues es van saldar amb 2 detinguts i 19 ferits i han generat la petició de dimissió de Buch per part de la CUP. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, Buch ha declarat: "Algunes de les actuacions d’ahir no van seguir el protocol. I en el cas que la resolució de l’expedient ho acabi concloent, no em tremolarà el pols per fer fora els agents de la Brimo (acrònim de Brigada Mòbil, la unitat antidisturbis dels Mossos)".

Minuts després, a ‘Els matins’ de TV-3, el conseller ha reconegut que "les imatges no s’ajusten als principis d’una policia democràtica, i es prendran decisions si hi ha hagut mala praxi. Fa falta saber per què, què, quan i com; i, a partir d’aquí, prendre decisions. S’ha d’actuar amb fermesa".

Notícies relacionades

El titular d’Interior, no obstant, ha justificat la resposta dels Mossos. "Ahir es van encapsular els feixistes, però hi va haver uns antifeixistes radicals que van voler trencar els cordons. I la policia va haver d’actuar i protegir unes persones que, independentment del que pensin, s’estaven manifestant", ha precisat Buch. "A Terrassa, la policia va haver de fer servir la força perquè estaven sent atacats amb contenidors en flames", ha afegit.

Rèplica de la CUP

Lluc Salellas, regidor de la CUP i membre de la Plataforma Antifeixista de Girona, ha manifestat a Catalunya Ràdio: "Vam demanar a l’Ajuntament de Girona i al conseller Buch que no permetessin les convocatòries feixistes. Ens van respondre que no hi podien fer res", ha declarat Salellas, que no ha dubtat a criticar la violència utilitzada pels Mossos: "Hi ha múltiples fractures. Hem comptabilitzat 42 ferits.Si això és proporcionat, no m’agradaria saber què seria desproporcionat per a ells".