URGENT

Torra dona quatre dies a Buch perquè reformi la cúpula d'Interior | Última hora

El president exigeix canvis després de les càrregues dels Mossos contra antifeixistes

torra / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la GeneralitatQuim Torra, ha donat quatre dies al conseller d’Interior, Miquel Buch perquè faci canvis en el departament després de les càrregues dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions antifeixistesmanifestacions antifeixistes de Girona i Terrassa. El president ha assegurat que si dimarts no hi ha canvis a Interior, seràell mateix qui prendrà decisions. 

Torra ha fet aquestes declaracions a periodistes a la capital d’Eslovènia, Ljubljana, on va viatjar aquest dijous.

Aquest mateix divendres Buch ha assegurat a Catalunya Ràdio que no  li "tremolarà el pols" a l’hora d’actuar contra agents antiavalots. "Algunes de les actuacions d’ahir no van seguir el protocol. I en el cas que la resolució de l’expedient ho acabi concloent, no em tremolarà el pols per fer fora els agents de la Brimo (acrònim de Brigada Mòbil, la unitat antiavalots dels Mossos)".

Notícies relacionades

Girona i Terrassa van ser aquest dijous escenaris de nous episodis de tensió entre independentistes i els Mossosque van tornar a fer tremolar les costures polítiques del bloc sobiranista. A Girona, la policia catalana va carregar amb duresa contra diversos centenars de persones que provaven d'impedir la celebració d'un acte a favor de la Constitució en el centre de la ciutat. El resultat: un detingut i una vintena de ferits, entre els quals, 15 agents.

La CUP ha exigit una altra vegada el cap del conseller d’Interior, però també aquesta vegada ERC ha demanat una "investigació diligent" per aclarir els fets. Hores després, en un episodi similar a Terrassa, la diputada de la CUPMaria Sirventva resultar ferida a la mà pel tret d'un projectil de precisió durant uns aldarulls que van deixar dos detinguts.