Cimera independentista a Waterloo

Puigdemont i Torra han presidit una reunió amb dirigents de JxCat, ERC, la CUP, l'ANC i Òmnium

L'objectiu és coordinar estratègies de cara a la vaga de fam dels presos i el judici de l'1-O

BRU1. WATERLOO (BÉLGICA), 22/10/2018.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra (d), posa junto al expresidente catalán Carles Puigdemont, durante la reunión que mantuvo con representantes de todos los partidos independentistas excepto la CUP, entre ellos el exconseller de ERC huido a Bélgica Toni Comín (no fotografiado), en el hotel Côté Vert de Waterloo, Bélgica, hoy, 22 de octubre de 2018. EFE/ Stephanie Lecocq

BRU1. WATERLOO (BÉLGICA), 22/10/2018.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra (d), posa junto al expresidente catalán Carles Puigdemont, durante la reunión que mantuvo con representantes de todos los partidos independentistas excepto la CUP, entre ellos el exconseller de ERC huido a Bélgica Toni Comín (no fotografiado), en el hotel Côté Vert de Waterloo, Bélgica, hoy, 22 de octubre de 2018. EFE/ Stephanie Lecocq / STEPHANIE LECOCQ (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Waterloo ha sigut escenari aquest cap de setmana d’una cimera independentista, segons informa RAC-1. Representants de Junts per Catalunya, amb Carles Puigdemont i Quim Torra al capdavant;d’ERC  (Pere Aragonès); la CUP (Carles Riera), i els líders del’ANC i Òmnium, Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, van fer aquest diumenge una reunió amb l’objectiu d’unificar estratègies de cara a la vaga de fam que han iniciat Jordi Sànchez i Jordi Turull i de cara al judici de l’1-O.

Es tracta de la reunió de més alt nivell de l’independentisme en els últims mesos, amb representants del Govern, dels grups parlamentaris i de la societat civil. A la trobada també hi van assistir Elsa Artadi i Albert Batet per JxCat, Sergi Sabrià per ERC, i Mireia Boya i Eulàlia Reguant per la CUP. L’última cita d’aquest nivell va ser l’octubre passat,quan es va presentar el Consell per la República.

Notícies relacionades

Segons fonts esmentades per RAC-1, va ser una reunió de treball en què es van repassar les qüestions claus que l’independentisme té sobre la taula davant d’unes setmanes que consideren decisives, començant per la vaga de fam dels presos o el judici al Tribunal Suprem.

La intenció dels dirigents era fer una reunió discreta, fora del focus mediàtic, aprofitant que l’atenció dels mitjans estava centrada en les eleccions a Andalusia, però el grup va ser vist tornant en el mateix vol des de Brussel·les diumenge a la nit.