La crisi catalana

Sectors de JxCat pressionen ERC per la llista unitària després de la vaga de fam

Diputats postconvergents reclamen «unitat d'acció» en recolzament a Sànchez i Turull

GRAF9616. MADRID, 01/12/2018.- Imagen capturada de la cuenta oficial de Òmnium Cultural de Twitter de los siete dirigentes independentistas presos en la cárcel de Lledoners (Barcelona), (de izda. a dcha) Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull y Raül Romeva. Los siete dirigentes han exhibido unidad en una fotografía realizada en el interior del centro penitenciario, mientras preparan acciones de protesta que, en algún caso, podrían incluir una huelga de hambre. EFE ***SÓLO USO EDITORIAL***

GRAF9616. MADRID, 01/12/2018.- Imagen capturada de la cuenta oficial de Òmnium Cultural de Twitter de los siete dirigentes independentistas presos en la cárcel de Lledoners (Barcelona), (de izda. a dcha) Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull y Raül Romeva. Los siete dirigentes han exhibido unidad en una fotografía realizada en el interior del centro penitenciario, mientras preparan acciones de protesta que, en algún caso, podrían incluir una huelga de hambre. EFE ***SÓLO USO EDITORIAL*** / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vaga de fam iniciada pels presos Jordi Sànchez i Jordi Turull a la presó de Lledoners ha portat a certs sectors de Junts per Catalunya a aprofitar la conjuntura per pressionar una altra vegadaERC  a favor de la llista unitària, idea postconvergent que sempre han vist amb recel els republicans. Junts per la República, associació que aglutina una part dels diputats independents de JxCat, va afirmar ahir que, davant d’aquesta situació, és necessari que l’acció política independentista es dugui a terme amb unitat al voltant de la Crida Nacional per la República, que impulsa l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, fugit a Bèlgica.

A més, apunta que el “repte més important” que s’ha d’afrontar en els propers mesos és que en les eleccions municipals guanyin el màxim possible de candidatures partidàries de la “república catalana, i en especial recuperar Barcelona per a la causa republicana”.

Notícies relacionades

L’exdiputat de Junts pel Sí Lluís Llach també va deixar caure a través de Twitter que seria convenient que la unitat mostrada pels polítics empresonats es traslladi a les institucions i al Govern: “Tenim dos magnífics candidats a la presidència de la Generalitat en vaga de fam. ¿Què més ha de passar perquè remem junts?”. A aquesta pressió a ERC s’hi va sumar alguna coneguda figura de l’òrbita postconvergent, com Pilar Rahola.

De moment, JxCat i ERC estan negociant accions conjuntes de recolzament a Sànchez i Turull. El grup de Puigdemont pretén impulsar des d’avui un “dejuni encadenat”. I més de 176.000 persones havien firmat ahir a la nit el manifest de recolzament a la vaga de fam.