REACCIÓ

Borràs nega haver trossejat contractes per beneficiar un col·laborador

La consellera de Cultura assegura que la informació surt del Portal de Transparència i que, per tant, ha passat "tots els filtres"

zentauroepp45988461 laura borrs181128110257

zentauroepp45988461 laura borrs181128110257 / Bernat Vilaro

2
Es llegeix en minuts
Efe

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha negat aquest dijous "amb total contundència" haver trossejat l’import d’una contractació per efectuar treballs informàtics per a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), quan dirigia aquest organisme, per poder adjudicar-la sense concurs a un col·laborador seu.

Segons publica EL PERIÓDICO, Borràs va encarregar entre el 2015 i el 2017, quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, tres treballs per un import total de 45.550 euros a un programador informàtic que respon a les sigles I. H. F., que havia col·laborat amb ella en un màster que Borràs impartia a la Universitat de Barcelona i en un grup d’investigació acadèmica liderat al seu dia per la titular del Departament de Cultura.

A més, aquest col·laborador està sent investigat pels Mossos d’Esquadra i té una ordre de prohibició d’abandonar Espanya.

En resposta a preguntes dels periodistes al Parlament, Borràs ha remarcat que la font de la qual ha sortit la informació és el Portal de Transparència de la Generalitat i que, per tant, "són contractacions que han passat tots els filtres".

Actuació auditada

"Si la informació surt del Portal de la Transparència –ha afegit la consellera– és que ha passat tots els filtres. Tot el que ha fet la Institució de les Lletres Catalanes està auditat i publicat en aquest portal, on es pot veure qui és objecte dels contractes i com s’han produït".

Els Mossos d’Esquadra, sota la direcció d’un jutjat de Barcelona, estan investigant presumptes contractes irregulars en la Institució de les Lletres Catalanes en l’època en què Borràs dirigia aquest organisme, i en aquest sentit dimarts passat van registrar la seu de l’ILC i del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

La comunicació amb Buch

Borràs també s’ha referit a unes declaracions que va fer ahir en diverses emissores, en què inicialment va fer entendre que el conseller d’Interior, Miquel Buch, li havia facilitat informació sobre les actuacions dels Mossos en aquest cas, ja que ella no estava sent investigada.

Notícies relacionades

"Hi ha secret de sumari i per tant ell no m’ha facilitat cap informació perquè no la té, perquè no me la pot facilitar i perquè jo no l’hi he demanat", ha assegurat aquest dijous Laura Borràs en al·lusió a Buch.

Respecte a la sol·licitud de compareixença al Parlament per donar explicacions per aquests fets, feta pel grup parlamentari de Ciutadans, la consellera ha assenyalat: "Si hi he d’anar, hi aniré, però el grup que ho demana contínuament tenen ganes que expliqui coses i ja sé amb quina intenció ho fa".