entrevista a catalunya ràdio

Jordi Turull: «És inaudit que se'ns miri a nosaltres com si estiguéssim en deute amb Pedro Sánchez»

L'exconseller i diputat de JxCat acusa el PSOE d'actuar «molt acomplexat» per la dreta amb Catalunya

jlr14047

jlr14047 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’exconseller i diputat de JxCat en el Parlament, Jordi Turull –en presó preventiva a la presó de Lledoners (Barcelona)– ha criticat en una entrevista a Catalunya Ràdio l’actitud de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “no fer res, ni a tall de mínim esquema de proposta que tingui un mínim de gruix”. “És inaudit que se’ns miri a nosaltres com si estiguéssim en deute amb Pedro Sánchez”, ha sentenciat.

Turull ha afirmat que no esperava gaire del govern de Sánchez i ha criticat que “el socialisme espanyol sempre ha estat i ha actuat molt acomplexat per la reacció de la dreta espanyola més rància” respecte a Catalunya.  El diputat de JxCat s’ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que el PSOE faci una proposta política per a Catalunya i ha assenyalat que només hi haurà “paraules i paraules d’una banda i els fets o no hi seran o la majoria aniran en la direcció oposada”.

Preguntat pel risc de no recolzar Sánchez i que això impliqui noves eleccions generals, ha recordat que el líder socialista es va presentar a la moció de censura amb 84 diputats dient que “treballaria per buscar una sortida política a la crisi catalana”.

Nega el tracte de favor a la presó

Turull ha negat que els dirigents independentistes empresonats rebin tracte de favor a la presó i ha assegurat: “Personalment, em dol veure companys, amb qui, malgrat l’abisme ideològic, he compartit molts moments, i que actuïn així”.

També ha indicat que des de la presó opinen i suggereixen, però no dirigeixen els seus respectius partits, i ha considerat que l’independentisme “ha de definir un full de ruta”, no per afrontar el judici en el Tribunal Suprem (TS), sinó per aconseguir el seu objectiu.

Notícies relacionades

Ha dit que no tindran un judici just i que els escrits d’acusació de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat eren previsibles perquè són “els autors del relat fictici de rebel·lió i sedició que no s’aguanta per enlloc i ho saben”.

Sobre una eventual candidatura unitària de l’independentisme en les eleccions europees amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, com a número 1, ha indicat que el preferiria fora de la presó de Lledoners i restituït com a vicepresident del Govern, i ha afegit: “Si hi ha ganes d’unitat, el nom no ha de ser mai el problema en cap candidatura”.