MÍTING A CÒRDOVA

Casado: «Els espanyols no colonitzaven, sinó que feien Espanya més gran»

El líder del PP insta el Govern a intervenir «immediatament» els comptes de la Generalitat

Busca així que «no hi hagi fons per obrir ambaixades o crear estructures d'estat»

zentauroepp45926048 graf335  sevilla  16 11 2018   el presidente del pp  pablo c181117155135

zentauroepp45926048 graf335 sevilla 16 11 2018 el presidente del pp pablo c181117155135 / Raul Caro Cadenas

4
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El president del PP, Pablo Casado, va tornar a la càrrega aquest dissabte amb la seva particular visió de la història d’Espanya. Per intentar rebatre els qui l’acusen de“revisionisme històric”per les seves al·lusions a la importància de la Hispanitat i la defensa que el mes d’octubre passat va fer sobre l’arribada dels espanyols a Amèrica, el líder popular va asseverar que, a diferència d’altres països, “nosaltres no colonitzàvem, el que fèiem era tenir una Espanya més gran”. I va remarcar que després de les independències ha continuat una “relació excel·lent” amb les repúbliques iberoamericanes que “ens continuen anomenant mare pàtria”.

En aquesta línia, al llarg del seu discurs en un míting de campanya electoral a Còrdova, Casado va arremetre en diverses ocasions contra aquest “revisionisme” que és el que realitza el PSOE amb propostes com la retirada de noms franquistes de la llista de carrers o el canvi en la titularitat de la Mesquita de Còrdova, immatriculada per l’Església però que segons el líder popular ha sigut d’aquesta “des de fa mil anys”. “Mentre nosaltres governem no es canviarà la història de Còrdova i la mesquita serà gestionada pels qui l’han gestionat sempre”, va dir, defensant que cal “acabar amb el revisionisme històric que intenta ficar-se en el que va passar fa mil anys”.

Intervenir els comptes catalans

Catalunya va estar molt present en el discurs de Casado, que va instar el Govern de Pedro Sánchez a“intervenir immediatament” els comptes de la Generalitat de Catalunya i evitar que se subvencioni organitzacions de “kale borroca” com Arran o les CUP, autores de diversos escarnis o els atacs amb pintura contra la vivenda del jutge del Suprem Pablo Llarena o una comissaria. “Nosaltres ho tenim clar, ni un duro a les organitzacions que estan exercint la violència o acovardint els demòcrates”, va clamar el líder popular, exigint el control dels comptes perquè “no hi hagi fons per obrir ambaixades, o crear el consell de la república, perquè no hi hagi Diplocat ni estructures d’Estat”. “A què esperen per aplicar d’una vegada el 155 i recuperar la democràcia, la dignitat i la convivència a Catalunya”, va lamentar.

Els populars reconeixen que la campanya andalusa li serveix de plataforma immillorable per llançar el projecte de Casado després de ser escollit líder, per això les seves contínues intervencions en actes i mítings fan referència a assumptes d’índole nacional amb l’excusa que “Andalusia és també Espanya”. Així, després de conèixer els últims escarnis a jutges ol’atac amb pintura a una comissaria de la Policia Nacional de Terrassaatac amb pintura a una comissaria de la Policia Nacional de Terrassa, durant una trobada amb apoderats i interventors a Còrdova, el president del PP va lamentar una vegada més que el president Sánchez cedeixi ja que ho considera un xantatge dels nacionalistes.

“No pot ser que un Govern d’Espanya, en comptes de deixar clar que no tolerarà aquests comportaments totalitaris, calli”, va dir Casado, atribuint el silenci de Sánchez a què “sap que la CUP és qui sosté el Govern de Quim Torra, i sap que Torra és qui sosté el seu”. Per això, va lamentar que “per un grapat de mísers vots en la moció de censura, Espanya no pot caure en la indignitat que hi hagiimpunitat contra aquells que ens persegueixen pels carrers, que persegueixen jutges i intenten marcar les nostres cases com feien els totalitaris als anys 30”, va dir.

Torra, Puigdemont, Otegi i Díaz

Notícies relacionades

En aquest sentit, va abundar que el partit de Sánchez és el mateix sota les sigles del qual es presenta Susana Díaz a les eleccions andaluses. “Torra, Puigdemont i Otegui sí que van a la llista de Susana Díaz, perquè són els socis del PSOE en la moció de censura”, va dir el líder conservador, interpel·lant la candidata autonòmica que digui què li sembla que els seus diputats andalusos hagin recolzat en el Congrés iniciatives d’ERC i rebutjat propostes com la llei de símbols que va presentar el mateix PP aquesta setmana.

El líder del PP va recórrer llavors un altre cop a l’història i va comparar Sánchez amb un president “Zapatero 2” a causa de la seva política per “dividir els espanyols per ètica i religió” i “trencar la unitat d’Espanya” a l’acostar-se als “independentistes i els etarres” per aconseguir el seu recolzament en la moció de censura. També per la seva pròxima visita a Cuba, “intentant blanquejar una dictadura criminal de mig segle”, i el seu alineament amb dictadors d’Hispanoamèrica. “És molt dur amb els morts i molt covard amb els vius”, va dir en al·lusió a la intenció del líder socialista d’exhumar les restes del dictador Francisco Franco, i en canvi no sumar-se al Grup de Lima per denunciar davant del Tribunal Penal internacional la dictadura de Nicolás Maduro o qüestionar la de Nicaragua.